Help! Mijn huis is een gevaar voor mijn baby

Mijn huis is een gevaar voor mijn baby? Sterker nog, alles is een gevaar voor mijn baby.

Kleintje, where are you?

Ik knipperde 2 keer met mijn ogen en toen was mijn kleine baby ineens een groot kind. Niks niet liggen. Maar alleen maar willen staan en zitten. Hij blijft niet meer braaf op het kleedje liggen maar is binnen no-time in de gang of het washok. Meneer wil alles pakken, uitproberen, hij kent geen gevaar en stopt alles in de mond. Oftewel, de juiste combinatie om deze moeder een hartaanval te bezorgen. Vooral omdat er ook nog een grotere broer rondloopt die met grote jongens speelgoed speelt. En ik wil Luuk gewoon niet hebben te spelen tussen het lego en de knikkers. O man, ik krijg gewoon al kriebels als ik hier over schrijf.

Overal is gevaar

Mijn ergste nachtmerrie is dat mijn kind stikt. Gijs heeft als baby ooit een stukje papier in zijn keel gehad. Daar ben ik zo van geschrokken dat ik gelijk een EHBO cursus heb gedaan voor kinderen. Maar serieus, overal is gevaar voor die kleintjes. En je moet gewoon soms even naar de deur lopen om een pakketje aan te nemen, of even snel de was in de droger doen, of even de grotere broer helpen. Je kunt gewoon geen ogen in je achterhoofd hebben, ook al zou je dat soms wel willen. Gelukkig zijn er wel wat dingetjes die je kunt doen om je huis ietsje veiliger te maken voor die belhamels.

5 x babyproof

1. Ik heb een vreselijk lelijk hekje gekocht waar Gijs of Luuk afgeschermd kan spelen. Ik wil Gijs ook gewoon een veilig plekje bieden om met zijn eigen speelgoed te spelen zonder dat er klein krummeltje aankomt die de boel sloopt. Op die manier kan Gijs lekker spelen en kan Luuk niet aan die kleine onderdeeltjes komen. Deze winter zetten we hem om de kachel zodat die kleine handjes daar niet bij kunnen.

2. We hebben een kelder. Een hele diepe kelder. Waar mijn Luukje zo van de trap af kan donderen. Daar moest dus heel snel een traphekje voor komen. Zodra er ook maar een kans is dat Luuk zelf uit zijn bed kan klimmen komt er boven ook eentje.

3. Die kleine vingertjes willen alles onderzoeken. Elk gaatje komt aan bod. Dus ook die stopcontacten. Met stopcontactbeveiliging is dat geen gevaar meer.

4. Ik heb nog niet op alle kasten veiligheidshaakjes maar dat gaat binnenkort wel gebeuren. Voor nu heb ik de haakjes op het kastje met schoonmaakmiddelen gezet. Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren.

5. O en vergeet niet om je box en ledikant naar beneden te zetten. Voordat je het weet kukelen ze daar ook nog uit.

En voor de rest is het vooral goed opletten! Ogen in je achterhoofd laten bouwen en hopen dat ze deze periode ook weer veilig doorkomen. Tot dat er weer een nieuwe periode komt. Dat ze de straat op rennen of overal opklimmen. O jongens mijn hart.. Op de site over veiligheid kun je alles vinden over dit onderwerp.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.