10 x meester- en juffencadeaus om zelf te knutselen

Het hoeft echt niet veel te kosten allemaal. Dat je ook zelf iets heel leuks voor de leerkracht of assistent kunt maken wil ik je laten zien. Dus voor jullie 10 meester- en juffencadeaus om zelf te knutselen.

meester-juffencadeaus-om-zelf-te-knutselen

Alles is lief!

Om te beginnen even een bericht namens alle juffen en meesters van Nederland. Het is niet erg als je geen budget hebt voor een duur cadeau. We vinden het fijn als je aan ons denkt maar dat mag ook een tekening zijn of een knutsel. We zijn blij met een lief kaartje of gewoon een vakantiewens. We waarderen het gewoon als je aan ons denkt. Mocht je nou in de laatste weken voor de vakantie nog zin hebben om met de koters te gaan knutselen, dan heb ik nog leuke meester- en juffencadeaus om zelf te knutselen voor je op een rij gezet.

10 x meester- en juffencadeaus om zelf te knutselen

Potje voor mees

Je kunt heel veel van deze potjes laten bedrukken of kant en klaar kopen rond het einde van het jaar. Maar misschien wel net zo leuk om samen met je kind zelf eentje te versieren. Ik heb al jaren deze porseleinstiften thuis die ik echt voor van alles gebruik. Je kunt ook iets uitprinten, aan de binnenkant van het potje plakken en overtrekken. Je kind kan hem dan verder leuk versieren. Liever geen snoep? vul hem met theezakjes of badzout.

by_marique_creations

Tassie versieren

Met textielstiften kun je echt alle kanten op. Een katoenen tas is altijd leuk. Maar wat dacht je van een paar sokken voor de meester, een kookschort, etui of kussensloop. Is ook niet zo’n gesmeer haha. Gewoon tekenen met stiften en klaar.

Chocowrap

Hoe simpel maar zo leuk. Inpakken en laten versieren door je kind. Lekker in de weer met stiften en stempels. Oja, en een tip? Tony’s is altijd een goed idee 😉

j0yc82

Memobordje

Deze is voor de ‘die-hard’ knutselaar. Niet alleen moet je een bordje beschilderen met krijtverf. Maar je maakt er een mooie slinger aan van kralen. Met een mooie boodschap voor juf of meerster wordt het vast een fijn eind van het schooljaar.

gewoon.barbera

Gave potjes

Deze is leuk voor oudere kinderen om te maken. Misschien heeft juf of meester wel een lievelingsdier of zoals in dit geval een voertuig? Plak hem er op en spuiten maar. Hoe gaaf!

dontrainonmyparadebysim

Kopje voor juf

Ook hier komen die porseleinstiften weer goed van pas. Je kunt je kind zelf een lief berichtje laten schrijven op een kopje maar je kunt ook een lijstje tekenen zoals hieronder en die je kind laten intekenen. Uiteindelijk kun je natuurlijk van alles maken. Bordjes, kommetjes een theepot.

Kaarsenhouder

Het leuke aan zoutdeeg is dat je eigenlijk altijd de ingrediënten wel in huis hebt. De verhouding is 1 deel zout, 1 deel water en 2 delen bloem. Om het een beetje soepel te maken kun je er een beetje olie door doen. En dan kun je er eigenlijk alles van maken. Kralen, een bakje, handafdruk of zo’n leuke kaarsenhouders. Wat leuke strijkkraaltjes er bij indrukken en je hebt een waar kunstwerk.

Sleutelhanger

Ik heb niet zoveel met plastic maar krimpfolie vind ik dan wel weer ontzettend leuk. Ik heb al eens eerder beschreven in de blog over krimpfolie hoe het allemaal werkt maar je kunt er dus van alles van maken. Ook bijvoorbeeld iets wat kenmerkend is voor juf of meester. Een kopje thee of koffie, een bepaald dier of zijn lievelingssnoepjes. Maar je kunt ook een medaille maken met ‘supermeester’.

sleutelhanger-krimpfolie-shrink-plastic-moederdag

Doei juf en mees!

Vul hem in, plak hem op een leuk papier en ik weet zeker dat juf of meester er heel bij mee gaat zijn. Downloaden kan gratis op mijn pagina met gratis printables.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.