De Telekids Musicalschool in Drenthe

Ouders uit Drenthe opgelet! Heb jij een kind wat houdt van fantasiespellen, toneelspelen, dansen en zingen? Dan lees maar even verder want ik vertel alles over de Telekids Musicalschool.

 

Telekids-Musicalschool

 

 

De Telekids Musicalschool

 

Sommige kinderen hebben dat over zich. Die zijn geboren om op het podium te staan. Ik kan er zo een aantal kinderen in mijn klas aanwijzen. Die leven helemaal op als ze een rol mogen spelen of in de spotlight mogen staan. Voor dat soort kinderen is er de musicalschool. En het leuk is dat ze ook in Drenthe te vinden zijn. In Emmen maar sinds september ook in Assen.

 

Telekids-musicalschool

 

Voor wie is de Telekids Musicalschool?

De Telekids Musicalschool is voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 14 jaar. De kinderen zijn verdeeld in groepen van hun eigen leeftijd.  Naast dat kinderen kunnen oefenen in hun musicalvaardigheden leren kinderen ook om samen te werken, door te zetten en zichzelf te laten zien op het podium.

 

Leestip: 10 leukste indoorspeeltuinen in Drenthe

 

Wat doe je op de Telekids Musicalschool?

Elke week is er een les door een vaste docent. De kinderen leren om te dansen, zingen en toneel te spelen. Ook wordt er doelgericht gewerkt aan een voorstelling die 2 keer per jaar wordt gegeven. Dan mogen papa en mama ook komen kijken.

Mini’s 4-6 jaar:
De mini’s zullen vooral spelenderwijs bezig zijn. Gezellig samen liedjes zingen, toneel spelen en dansen. Klinkt gezellig ­čÖé

KidsClub 7-9 jaar:
De kinderen van de kidsclub zullen ook nog gezellig dansen, zingen en toneel spelen maar zullen al iets gerichter bezig zijn met alles wat bij een musical komt kijken. Deze kinderen krijgen iets meer verantwoordelijkheid en zullen al korte stukjes tekst in studeren.

Teens 10-14:
Bij de Teens krijgen ze al een iets volwassenere benadering. De Teens krijgen dit jaar voor het eerst helemaal hun eigen voorstelling om aan te sluiten bij hun beleving. Ze leren ook vaardigheden zoals zelfvertrouwen, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en elkaar de ruimte geven. Dit geldt niet alleen voor de Teens trouwens maar voor alle leeftijdsgroepen.

Topclub 8-18 (alleen in Assen)
Voor deze club doe je auditie. Spannend maar ontzettend leerzaam. In de topclub zitten dus jongeren met veel talent en ambitie. De topclub valt onder RTL Talent Academy en niet meer onder de Telekids Musicalschool. Dit geldt trouwens ook voor de Teens.

 

 

De Telekids Musicalschool in Drenthe

Er is dus een locatie in Emmen en in Assen.

Emmen: iedere woensdag is er les in het gebouw van Popping Sport – Waanderweg in Emmen. De proefles is op woensdag 31 januari.
Assen: iedere zondag is er les in het gebouw van 1Love Dance Centre aan Nijverheidsweg te Assen. De proefles is op zondag 4 februari.

Zit je nou te twijfelen? Vraag dan hier een proefles aan en kijk zelf of het iets voor jullie is.

 

 

* Dit artikel bevat betaalde content.

4 Comments

  1. Erg leuk! Mijn kinderen staan niet bepaald graag in de spotlights. Maar ik reageer toch even. Ik vind het namelijk erg leuk om te lezen dat zoiets een keer niet alleen in de randstad is!

  2. Erg leuk. Jammer dat het in Emmen op woensdag is. Dan werk ik en gaat mijn dochter naar de Bso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.