Boomkroonpad Borger – lengte – leeftijd en buitencentrum

Het Boomkroonpad in Borger is zo’n uitje dat al lang op ons wensenlijstje stond. We zijn er geweest en vertel je alles; wat is de lengte van het pad? Voor welke leeftijd is het geschikt?

boomkroonpad-borger-drenthe

Naar het Boomkroonpad

Sinds we bij Buitencentrum Boomkroonpad zijn geweest, en daar het kabouterpad hebben gelopen en lekker hebben gespeeld in het Speelbos Lorken wilden we ontzettend graag ook naar het Boomkroonpad. We zagen het pad wel in de bomen hangen maar we mochten er niet in. De vorige keer kon dat namelijk nog niet want Tante C. moest weer eens de boel dichtgooien. Nu was het vakantie, de man mocht mee en tante C. gaat maar een keer andere landjes pesten. Online, op de site van Staatsbosbeheer had ik gereserveerd voor dit uitje. Voor mijzelf, mijn man en Gijs was ik in totaal €10,- kwijt. De tickets kreeg ik keurig in de mail en het uitje kon beginnen.

Ik was er al een keer geweest dus ik wist precies waar ik moest zijn. Alles ging digitaal zonder tussenkomst van mensen. Persoonlijk vind ik dat wel handig. Ik kies ook altijd zo’n zelfscan en ga altijd bij zo’n kassa waarbij je zelf de dingen moet scannen. Gaat gewoon sneller en zo. Ik kon vanaf de telefoon de barcode laten scannen en het hekje ging automatisch open. I-DE-AAL!

boomkroonpad-borger-drenthe

En naar binnen

Je komt eerst in een ondergronds stukje. Hier leer en zie je alles over de dieren die onder de grond leven. De oudste vond het toch wat spannend. En dat snap ik. Het is donker en er zijn van die neppe dieren die uit de muur komen zetten. Zelf vond ik het wel erg leuk. Met een hele lange wenteltrap ga je naar boven. Van onder de grond ga je naar boven de grond. Je kunt nu letterlijk door de toppen van de bomen lopen.

Door de toppen van de bomen lopen heeft iets magisch. Het boomkroonpad voelt stevig aan en heb geen moment het gevoel gehad dat ik niet veilig was. De lengte van het pad is zo’n 150 meter. Doordat er hoogteverschil is, voelt en oogt het langer. Onderweg kom je borden met informatie tegen. De informatie gaat over de dieren die er leven, over de bomen of over het pad zelf. Verderop kun je nog even omhoog de uitkijktoren in. En voordat je het weet is het alweer voorbij. De route duurt zo’n kwartiertje.

boomkroonpad-borger-drenthe

Buitencentrum Boomkroonpad

De rest van de dag kun je besteden aan alles wat er rond het Boomkrooncentrum te beleven valt. Loop 1 van de vele routes (het kabouterpad is onze favoriet), ga lekker spelen bij de speeltuin of het speelbos Lorken of ga wat eten bij het restaurantje. Lees hier alles over het buitencentrum.

Entree boomkroonpad: Volwassenen: € 4,00 kinderen 4 t/m 12 jaar: € 2,00.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
Adres: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
Het Boomkroonpad is niet toegankelijk met buggy of rolstoel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.