Mijn baby van 10 maand slaapt nog steeds slecht

O man, wat zijn baby’s geweldig! Maar zo, zo, ZO vermoeiend. vooral als die baby van 10 maand nog steeds slecht slaapt.

Even klagen..

Ik wil niet zo’n klaagmoeder zijn hoor maar soms is het zwaar. Nee, regelmatig is het zwaar. En dat mijn baby van 10 maanden nog steeds slecht slaapt maakt het niet beter. Ik moet echt slapen om gewoon te kunnen functioneren. Als ik slecht slaap dan ben ik echt niks waard. Kort lontje, traag, negatief .. dat soort dingen. Ik kan dan beter aan een infuus met koffie gaan liggen. Dus ik hoopte zo erg dat ik een kind kreeg wat goed zou slapen. Maar blijkbaar vindt God dat ik het aan kan want ik kreeg het tegenovergestelde. Ik kreeg een nogal rampzalige slaper. Ik weet dat het niet pers├ę aan ons ligt. Mijn eerste sliep vanaf 10 weken klokje rond. En als hij niet sliep dan was er wat. Dan was hij ziek of had hij een nachtmerrie. Deze niet. Deze is heel anders.

Sterke wil

Toen ik zwanger was toen zei ik al tegen mijn man: ‘Dit kan net zo goed een kind zijn dat niet zo makkelijk is.’ En zodra hij geboren was wist ik dat dat het geval was. Met zijn wijde oogjes keek hij al rond de wereld in. Hij was soms zo overstuur dat hij rood aanliep en haast begon te hyperventileren. Vanaf het begin af aan had hij een hekel aan liggen. Staan was wat hij wilde. En hij wilde ook altijd meer. Kon hij rollen dan wilde hij tijgeren, kon hij tijgeren dan wilde hij lopen en ga zo maar door. Ik denk dat dit een typisch ‘strong willed kind‘ is. Maar dat zal de tijd leren. Het is een heerlijk ventje met veel energie. Helaas ook ’s avonds en ’s nachts waar deze moeder dus best wel wat moeite mee heeft.

Slapen is voor baby’s

Het gaat niet altijd even slecht. Meestal gaat het inslapen wel redelijk goed. Soms heeft hij nodig dat iemand even bij hem blijft en hem een speentje geeft. Met zijn knuffeldoekje in de hand valt hij wel in slaap. Maar het is de nacht die volgt. Gemiddeld wel een keer of 5 wakker. Soms is een speentje genoeg, soms is meneer klaarwakker en gaat hij brabbelen in bed. Soms helpt het om alleen de ochtendfles te geven en gaat hij daarna vaak wel weer slapen. En steeds denk ik, nu zullen het de tandjes wel zijn, of zit hij in een sprong. Maar het kan toch niet zijn dat vanaf levensdag 1 het jonkie nog nooit heeft doorgeslapen? Er zijn avonden en nachten geweest dat we uren met het mannetje op waren.

Dus kom maar door met die adviezen en tips. Het was in ieder geval rustiger toen hij naast mij in de co-sleeper lag. Niet dat hij dan niet wakker werd maar dan kon ik hem troosten zonder dat ik uit bed hoefde. Het was vooral rustiger voor ons. Maar die co-sleeper is verkocht want meneer paste daar echt niet meer in. Ledikant naast ons? Zoutlamp kopen? Alcohol in het flesje doen? (Grapje menschen) Of moet ik mij er gewoon bij neerleggen dat dit is wat baby’s doen?

2 Comments

  1. Verschrikkelijk als je kindje vaak wakker wordt. Je moet je er gewoon bij neerleggen dat het elke nacht gebeurd. niet boos,verdrietig, kwaad worden. Onze dochter, was ook een slechte slaapster. ze werd 6/7 keer per nacht wakker. 4 jaar lang. Regelmatig heeft ze bij mijn ouder gelogeerd, zodat wij een nacht door konden slapen. Toen ze eindelijk doorsliep, werd ik nog 6/7 per nacht wakker.

  2. Ik vind dat je boft dat je eerste zo snel doorsliep ­čśŐ. Mijn eerste sliep met 3 jaar pas het klokje eens rond ­čśů en dan nog niet elke nacht. De tweede sliep al met 2 jaar regelmatig door. Wat bij ons hielp na alle adviezen geprobeerd te hebben, die dus niet werkte in zijn geval, accepteren dat hij slecht slaapt en het zo maken dat je het zelf volhoud. Voor ons betekende dat campingbedje naast ons bed zodat we er niet uit hoefden en de meest slaap kregen. Sterkte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.