Categorieën
DIY Tips

Zelf lijnzaadgel maken

Wist je dat je zelf lijnzaadgel kan maken? Perfect voor mooie krullen.

zelf lijnzaadgel maken

Hoe kom je er op?

Nou, je weet misschien dat ik een tijdje de Curly Girl Methode volg. Mijn haar is al zoveel mooier dan voorheen. Maar toch ben ik nog steeds zoekende naar goede producten. In de Facebookgroep van Curly Girl kwamen veel berichten over lijnzaadgel maken langs. De ingrediënten zijn niet duur, daarom besloot ik het een tijdje geleden zelf te maken. Ik ben heel enthusiast! Mijn krullen houden niet van winkelgel, maar dus wel van lijnzaadgel. Het maakt mijn krullen vol en zacht. Precies wat ik zoek. Lijnzaadgel maken is best een beetje een gedoetje. Tenminste, als je het voor het eerst doet.

Lijnzaadgel maken

Dit moet je kopen:

  • Lijnzaad
  • En iets om de gel in te doen, ik kocht reisflesjes maar het kan net zo goed een potje zijn.

Zo moet het:

Het is wel even oefenen hoor, lijzaadgel maken. Het wordt namelijk nogal een prutje en ik heb al een paar keer gehad dat de hele keuken inclusief ikzelf onder de rommel zat.

  • De verhouding is ongeveer 1 op 4. Dus 1 kopje lijnzaadgel en 4 kopjes water. Ik moet zeggen dat ik dit een beetje op gevoel doe hoor.
  • Zet het op het vuur en roer het af en toe een beetje door.
  • Als het begint te koken draai je het vuur uit. Het is al een beetje slijmerig spul. Eigenlijk best een beetje viezig. In de Facebookgroep wordt het ook wel ‘snot’ genoemd. Echt een beetje lijmachtig spul.
  • Nu doe ik iets vreemds. Ik doe het spul in een sok die ik over een maatbeker heb gespannen.
  • Het is echt heel heet nu! Met een theedoek ertussen knijp ik de sok uit en komt er alleen nog gel uit.
  • Nu in de potjes doen en klaar is kees!

Het fijne aan deze gel is dat het 100% natuurlijk is en goedkoop om te maken. Als je op een gegeven moment een beetje handigheid hebt is het zo gedaan. De gel is 2 weken houdbaar maar er zijn ook mensen genoeg die een deel in de diepvries doet. Ben je toch lekker bezig? Denk dan ook eens aan een gezichtsmasker van lijnzaad.

10 reacties op “Zelf lijnzaadgel maken”

Ik snap het niet. Er staat bij benodigdheden lijnzaad en flesjes. Maar nu heb je het verderop ineens over lijnzaadgel? Word het door het mengsel water met lijnzaad een gel of?

Ik maak en gebruik dit al een tijd en heb nog nooit zoveel en mooie krullen gehad. Mijn haar is droog en snel pluizig en ik heb van normale gel en wax snel een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid. Met deze gel heb ik dit niet meer. Mooie bijkomstigheid is dat het zo gemaakt is en super goedkoop 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.