Raamtekening Sinterklaas – gratis ideetjes

raamtekening-woezel-pip-sinterklaas

Ik heb een nieuwe hobby. Ik vind het leuk om raamtekeningen te maken 🙂 Ik heb voor jouw gratis ideetjes voor een raamtekening voor Sinterklaas.

raamtekening-woezel-pip-sinterklaas

Hoe maak je een raamtekening?

Raamtekeningen maken is echt véél makkelijker dan ik dacht. Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen. Het enige wat je wel moet hebben is een krijtstift en een tekening.

Het stappenplan:
  1. Print een tekening uit die je wilt gaan maken, hier kom ik zo even op terug.
  2. Plak de tekening op de buitenkant van het raam.
  3. Teken nu binnen de tekening over. Let op! Ik heb dubbele ramen. Als je 1 oog dicht doet dan wordt het een stuk makkelijker.
  4. Tadaaa! Dat is het 🙂 Simpel hè!

Gratis ideetjes

Je kunt heel veel mooie kant en klare raamtekeningen kopen online. Maar ik ga je een tip geven die gratis is. En mijn tip is: zoek een gratis kleurplaat. Nee, serieus, dat kost niks en is minstens zo leuk! Kijk hieronder maar eens naar mijn eigen creaties, allemaal gemaakt met gratis kleurplaten. Kost dus hartstikke niks 😀

Leestip: 20 x cadeautjes voor in de adventskalender voor een man

Mijn ideetjes

Mijn zoon is helemaal fan van Woezel & Pip. Het leek me dan ook erg leuk om daar iets mee te doen. Ik vond op Pinterest deze kleurplaat en printte hem uit. Leuk geworden toch? Mijn zoon is er ook helemaal blij mee.

raamtekening-woezel-pip-sinterklaas

Ik wilde zelf graag een raam versieren met grachtenhuisjes. Ik vond op internet een kleurplaat van grachtenhuisjes en ik printte hem uit. Ook deze kleurplaat plakte ik buiten op het raam en trok hem over. Telkens als ik het stukje gedaan had verschoof ik hem weer buiten. En hoe leuk is het geworden toch?

grachtenhuisjes-raamtekening-sinterklaas

Extra tip!

Stel nu dat je een raamtekening voor Sinterklaas met tekst wilt gebruiken, dan moet je de afbeelding wel even spiegelen. Dit kan heel makkelijk in een tekstprogramma als ‘Word’.

Wat leuk allemaal hè! Ik ben er zo blij mee 😀

1 Comment

  1. Je kan de tekst ook aan de buitenkant van het raam plakken. Naar buiten toe. Gewoon printpapier schijnt genoeg door dat je het nog gewoon kan overtrekken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.