Oud servies – 10 ideeën om te recyclen, knutselen en te hergebruiken

oud-servies

Oud servies, gehaald bij de kringloop of gekregen van je oma. Hoe dan ook kun je er ontzettend leuke dingen mee knutselen. Tijd om te recyclen en hergebruiken.

oud-servies-recyclen-knutselen-hergebruiken

liefde voor oud spul

Oud servies is leuk! Geeft een leuke vintage sfeer aan een hoekje of in de kast. Ook ik heb wat leuke items thuis. Het staat hier al jaren in de kast. Een leuk setje servies dat ik heb geërfd van mijn oma. In de loop der jaren ook heb ik ook wat leuks bij de kringloop vandaan gehaald. Soms deed ik er een leuk plantje in maar voor de rest was het niet zo denderend. Toch zijn er ontzettend veel leuke dingen die je er mee kunt doen. Ik zocht ze op en wil de leukste met jullie delen.

Oud servies recyclen, knutselen en hergebruiken

Kaarsjes maken in theekopjes

Ik weet niet meer precies waar ik idee zag om kaarsen te maken in theekopjes maar ik heb gelijk een aantal kopjes uit de kelder gehaald en ben kaarsjes gaan omsmelten. Inmiddels is dit één van de zovele hobby’s geworden van mij en staat er dus een kaarsenmaaksetje in de kast. Staat ontzettend schattig!

oud-servies-recyclen-knutselen-hergebruiken

Vogelvoer in oud servies

Schattig en ontzettend simpel om te maken. Hang een theepot met vogelvoer in de boom of maak een vetbolletje in een theekopje.

Nodig:
– Vogelvoer
– Plantaardig vet, ik koop altijd Leeuwezegel
– Kopje
– Takje

Verwarm het vet en zodra het helemaal is gesmolten draai je het vuur uit. Doe het zaad er bij en roer het goed door. Schenk het in een kopje, doe er een takje in en laat het uitharden. Vogeltaartjes zijn trouwens ook erg leuk om te maken.

Oud servies als bloempotje

Een theekopje, soepterrine of theepot doet het ontzettend leuk als bloempotje. Doordat het motief vaak ook met bloemen is, is het een goede match.

Etagère knutselen

Staat leuk op de tafel voor hapjes of decoratie. Maar kan ook buiten op de tuintafel met vogelvoer. Door borden en kommetjes met een lijmpistool te lijmen maak je makkelijk zelf zo’n leuke etagère. Het leukste is om oud servies te vinden dat goed bij elkaar matched. Een bepaalde kleur die terugkomt of een patroon.

oud-servies-recyclen-knutselen-hergebruiken

Een theekan als vaas

Je hoeft helemaal niet te kunnen knutselen om oud servies te recyclen. Koop een bos bloemen en doe het in een vaas. Tadaa! Je vintage hoekje is al klaar.

Kopjes in een stolp

Wat je ook in een stolp doet, het lijkt gelijk geweldig. Een plantje, een beeldje of een stapeltje kopjes. Zet er wat ouderwetse spulletjes bij en je hebt gelijk een geweldig hoekje.

Schoteltjes aan de muur

Ik heb zelf ook zo’n muur met schoteltjes. Het is een heel goedkope manier om iets speciaals te doen met een muur.

oud-servies-recyclen-knutselen-hergebruiken

Oud servies wordt nieuw

Deze eye-catcher is zo leuk! Spuit een plastic diertje, hak hem doormidden en plak er een schoteltje tussen. Leuk om sieraden op te leggen.

1 Comment

  1. Ik heb een hoop oud servies in de kast staan en ik vraag me al een tijdje af wat ik er mee moet. Super handig deze blog. Ik zie zeker een paar leuke ideeën die ik maar eens ga uitproberen. Een ander ideetje waar ik nog aan moest denken is dat je ook oude of saaie mokken kunt bedrukken om ze een nieuw leven te geven!

    Groetjes,

    Carla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.