Even bijkletsen – Weer werken, lockdown en baby

Wat gaat de tijd toch snel. Tijd voor een update.

Baby Luuk

Ach onze Luuk. Ik kan er een boek over schrijven. Over hoe lief hij is en hoe schattig mannetje. Hij slaapt zo lief en hij lacht als een engeltje. Uren kan ik er naar kijken. Maar ja, de was, eten koken, strijken, stofzuigen, werken, thuisonderwijs, flessen uitkoken en pfff… Dat dus. Maar meneer is dol op zijn flesjes en zit met zijn 3 maand ook al in maat 62 – 68. Hollands welvaren noemen we dat. En ik ben zó dankbaar dat hij ’s nachts doorslaapt. Vooral nu ik weer werk is dat toch wel heel erg fijn. Ik kan veel hebben maar te weinig slaap? Daar ga ik echt heel slecht op. Ik vind het ook zo grappig om te zien dat Luuk zo’n ander kereltje is dan Gijs als baby was. Gijs hield van inbakeren, Luuk wil daar niks van weten. Gijs had vreselijk last van reflux en spuugde alles onder, Luuk niet. Gijs had rust, Luuk niet haha. Dat wordt nog wat haha.

Working mom

Sinds halverwege januari ben ik weer aan het werk. Mijn verlof is voorbij. Het is echt wennen hoor. Nog niet eens zozeer het werk zelf. Ik werk al een jaar of 10 op dezelfde school. Dat verleer je niet. Maar wel het werken in combinatie met een gezin. En dan ook nog het thuisonderwijs er bij. Ik vind dat veel. Ik kwam de eerste week echt met hoofdpijn thuis en lag ik ’s avonds helemaal te piekeren in bed. Hopelijk krijgen we snel een ritme wat voor iedereen werkt.

Lockdown

Kijk, die lockdown zelf heb ik niet zo vreselijk veel last van. Ik kom toch ’s avonds nooit buiten, ik kan wel zonder veel sociale contacten en wordt er niet warm of koud van dat ik niet meer kan winkelen. Al mis ik de Hema en Action soms wel hoor. Maar ik vind het vooral heel jammer voor Gijs dat hij niet naar school kan. Ik werk met Gijs aan specifieke doelen en vind het echt GE-WEL-DIG om daar allerlei activiteiten bij te bedenken. Maar het voelt wel als extra belasting. Ik merk dat ik de lat aardig hoog leg. Vooral ook omdat ik zie dat Gijs het geweldig vindt en dat hij er zoveel van leert. Ik kom gewoon tijd en energie te kort om alles uit te voeren wat in mijn hoofd zit. En daarbij op wil ik mijn werk 100% goed doen, moet het huishouden gedaan worden, wil ik een goede moeder zijn voor Luuk en zoek ik ergens ook nog wat tijd voor mijzelf. Oftewel, even weer een beetje ritme zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.