DIY: Doeken stempelen

Weet je nog? Dat ik laatst zo’n leuk shirtje had gemaakt met flexfolie? Zie de link. Dat vond ik zo leuk, om dingen te knutselen dat ik weer iets leuks heb gemaakt. Deze keer ga ik namelijk doeken stempelen. Je weet wel, van die saaie witte hydrofiel doeken. Ik tover ze om tot een hip item. Lees je mee?

DIY doeken stempelen

Nodig:

– Hydrofiele luiers

– Textielverf 

– Aardappels

– Mesje

– Potlood

– Snijplank

– Bakpapier

– Schaaltje

– Strijkijzer

Zo moet het:

 

1. Snijd vormpjes uit de aardappels. Ik heb gekozen voor een simpele, grafische vorm. Hou ik van ­čÖé Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke vormen jij kiest. Met een koekjesvorm zou je de aardappel kunnen uitsnijden zodat je een strakke vorm hebt. Je kunt natuurlijk ook zoals ik het uit de losse pols snijden. Jij kiest.

 2. Stempelen maar. Je kunt natuurlijk helemaal kiezen hoe je het doet. Let op, het duurt wel langer dan verwacht. Ik ben met 1 doek wel een half uur bezig geweest. Veel langer dan ik had verwacht dus. Gebruik ook zeker niet te veel verf. Het is wel een beetje klaaien hoor maar als je niet te snel werkt moet het lukken. 

3. Laat het goed drogen. Dat duurt zeker wel een paar uur. Die verf is erg dik en droogt daardoor niet zo snel. 

4. Strijk het met het bakpapiertje erover. Zeker wel 5 minuten per doek. Dat is nodig zodat het gestempelde er in de wasmachine niet af gaat. 

Het resultaat!

 

Tadaaa! Klaar. Ik vind deze gestempelde doeken echt superleuk geworden. En jij? Dit is toch een ontzettend leuk cadeautje om te krijgen of weg te geven? Veel beter en leuke dan die saaie witte doeken. Nee, deze gestempelde doeken zijn echt goed gelukt. Ik ben blij!  Benieuwd wat je nog meer kunt doen met hudrofiele luiers? Kijk dan even op de site van voormamasdoormamas.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.