draagdoek of draagzak

Een beste tijd geleden dat ik heb geschreven over dragen, daarom vandaag een stukje over draagdoeken en draagzakken. Ik wil trouwens niet net doen alsof ik hier een expert in ben maar ik wil jullie wel graag mijn ervaring delen ­čÖé Maar waar kies je voor, draagdoek of draagzak?

 

Wat kies je?

De meest bekende manieren van dragen is in een draagdoek of een draagzak. Ik heb allebei maar ik heb wel een voorkeur. Namelijk de draagzak. Ik vind het echt lekker makkelijk voor als we weg gaan. Klikken en gaan. Hieronder nog even de voordelen en nadelen op een rijtje. Niet dat ik een draagdoek stom vind hoor. Helemaal niet. Ik vond het voornamelijk in de eerste maanden ook heel handig. Maar als ik echt moet kiezen tussen een draagdoek of draagzak dan ga ik voor een draagzak.

Draagdoek

Voordelen:

– Kun je gebruiken vanaf de geboorte tot peuterleeftijd. Je hebt in principe maar 1 doek nodig voor verschillende kinderen.

– Je kunt op verschillende manieren te knopen waardoor je de baby op verschillende manieren kunt dragen.

Nadelen:

– Je hebt oefening nodig en eventueel een consult.

– Niet zo handig voor als je weg gaat. Je moet ter plekke knopen.Draagzak

Voordelen:

– Is makkelijk in gebruik, klikken en gaan.

– Zonder ervaring te gebruiken.

Nadelen:

– Je kunt ze niet voor elke leeftijd gebruiken (voor elke draagzak is dit weer anders).

– Je hebt maar 2 manieren van dragen, voorop en achterop.


 Draag jij ook? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.