Badzout maken met lavendel uit de tuin

badzout-maken-met-lavendel

Ik maakte mijn eigen badzout van lavendel uit mijn eigen tuintje. Heel simpel en leuk om te doen.

badzout-maken-met-lavendel

Lavendel lover <3

Ik ben veel in de tuin te vinden. Ik heb mijn eigen moestuintje waar ik veel tijd aan kwijt ben. Mijn man is echt van de bloementuin. Naast hortensia’s wil ik toch ook graag véél lavendel in de tuin. Dus af en toe neem ik weer een paar plantjes lavendel mee die mijn man dan met tegenzin in de tuin zet 😉 Het ruikt zó lekker en de bijtjes zijn er gek op.

Lavendel drogen

Rond juli kun je de lavendel snoeien zodat hij een tweede bloei krijgt. En ook aan het eind van het seizoen kun je de lavendel snoeien. Maar wat doe je met die mooie lavendel. Ik wilde het sowieso laten drogen en dan zou ik ondertussen wel even wat bedenken. Lavendel laat je drogen door het bosje bij elkaar te knopen en het ondersteboven op een droge plek te hangen. Zorg dat je het sowieso 2 weken laat hangen. Je kunt de gedroogde bosjes lavendel in de kast of op het toilet hangen zodat het lekker ruikt maar ik wilde het echt verwerken in iets. Toen kwam ik op een receptje waarmee je badzout kan maken met lavendel. Dat ging ik doen

Badzout maken met lavendel

Dit heb je nodig:

Zo moet het:

  1. Klop in een schaaltje de gedroogde lavendel los. Als het goed is komt de lavendel goed los. Anders ben ik bang dat je het nog niet lang genoeg hebt laten drogen.
  2. Doe ongeveer 2/3 badzout er bij. Je kunt dit natuurlijk zelf aanpassen als je meer of minder lavendel lekkerder vindt.
  3. Laat het badzout in een mooi potje doen door je assistent 😉 , doe er een mooi katoentje om met een touwtje en je hebt een prachtig cadeautje (voor jezelf).

Op zoek naar iets anders? Knutsel een leuke kaart of een mooie beker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.