10 x kerstlichtjes knutselen met kinderen

Iets zelf maken rond Kerst is altijd leuk en gezellig. Kerstlichtjes knutselen is leuk voor groot en klein. Ik heb 10 tips voor je op een rij gezet. Leuk voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Kaarsenhouder van zoutdeeg

Een kaarsenhouder voor dinerkaarsen maak je heel makkelijk met zoutdeeg.  Het recept voor zoutdeeg is simpel. De verhouding is 1 deel zout, 1 deel water en 2 delen bloem. Om het een beetje soepel te maken kun je er een beetje olie door doen. Maar is niet eens nodig. Werk er mee net als klei. Versier de kaarsenhouder door er strijkkralen in te drukken. Na het boetseren doe je de zoutdeeg in de oven op ongeveer 100 graden en laat je het minimaal een uur liggen. Maak je dikkere kleiwerken zoals deze hieronder dan moet je het enkele uren laten bakken.

kerstlichtjes-knutselen

Advent spiraal

Hetzelfde zoutdeeg maar nu als een lange slang gedraaid. Maak er 24 inkepingen in voor 24 kaarsjes. Zo kan het aftellen naar Kerst beginnen.

Figuren van zoutdeeg

Met een uitsteker steek je in een dik stuk zoutdeeg. Laat de uitsteker er even omheen zitten en druk er een waxinelichtje in. Versier nu het kerstlichtje met strijkkralen. Prachtig toch?

kerstlichtjes-knutselen

Sneeuwpoplichtje

Bedek een glazen potje helemaal met lijm en rol hem door nepsneeuw. Kun je een ander alternatief vinden voor dit soort nepsneeuw? Dan graag! Want dit is eigenlijk gewoon plastic rommel. Daarna kun je het sneeuwpopje versieren. Met een strikje er omheen wordt het helemaal een gezellig plaatje.

kerstlichtjes-knutselen

Potje wol

Dit kerstlichtje is leuk om te maken met peuters en kleuters. Smeer het potje in met lijm en wikkel het in met wol. Door te werken met kerstkleuren als rood en groen, of glitterwol krijg je een mooi lichtje.

Silhouetje

Je kunt zelf in zwart papier silhouetten knippen. Maar dat is wel een precies werkje. Ga je voor resultaat? Koop dan dit soort raamstickers. Met een bus nepsneeuw maak je het geheel af.

Sneeuwpoplampje

Wat een schatje is dit zeg! En heel simpel om te maken. Je hebt nodig; nep waxinelichtje. watervaste stift, chenille draad, pomponnetjes, een lintje en lijm. Ook leuk als bedankje of kerstgroet.

Sterrenlampje

Beplak eerst je lampje met stukjes vliegerpapier. Daarna beplak je het potje met sterren. Je hebt rond Kerst altijd wel sterrenstickers liggen en anders kun je ze ook ponsen.

kerstlichtjes-knutselen

Winters potje

Die nepsneeuw is toch wel erg mooi zo op een potje. Met wat takjes en kerstballen wordt het een echt sfeerlichtje.

Kerstlichtje met glasverf

Door met glasverf stippen te maken krijg je echt een prachtig effect. Gebruik typische kerstkleuren als rood en groen en je krijgt er een heus kerstlichtje van. Misschien kun je er een kerstboom van stippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.