Emmy is mama en werkt fulltime

Emmy van www.webkonijn.be werkt fulltime. Ik vroeg haar hoe dat gaat in combinatie met mama zijn. Of ze het wel eens vervelend vindt dat ze zoveel werkt en het gevoel heeft haar kindje te kort te doen. Ze vertelt vandaag alles.


 

Emmy

 

Ik ben Emmy, de mama achter webkonijn (www.webkonijn.be), mijn zoontje is bijna 3 jaar oud en gaat sinds kort ook naar de kleuterklas. Naast schrijven op mijn blog ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met tekenen. Ik probeer zoveel mogelijk tijd te voorzien voor mijn kleine en mijn grote man, dit is wel vaak ’s avonds na school en werk of in het weekend, we proberen dan wel het onderste uit de kan te halen.
Welk werk doe je? 
Ik werk voltijds als teamlead binnen de IT afdeling van ADMB, het lijkt misschien een atypische job voor een jonge vrouw maar ik vind het super! Ik hou van het contact met mensen en ook korte termijn planning is mijn ding. Ik leer nog elke dag bij en zie mezelf dan ook nog wel groeien binnen de functie.
Een voltijdse functie betekent bij ons een 39 uren week. Elke dag werken we 8 uren, behalve op vrijdag, dan mogen we een uurtje vroeger naar huis. Werken als teamlead en zeker al binnen een IT afdeling, wil natuurlijk zeggen dat je soms ook wel eens beschikbaar moet zijn buiten de standaard kantooruren. Gezien ADMB een mensgerichte organisatie is, wordt hier wel respectvol mee omgegaan.
 Waarom werk jij fulltime?
Ik ben ooit zo gestart, zoals veel mensen binnen onze westerse maatschappij waarschijnlijk. Het leek me dan ook logisch om dit te behouden ook al ben ik nu mama. Eigenlijk willen wij Wolf ook alles kunnen geven wat hij nodig heeft, we willen niet dat hij ooit iets te kort komt.
Krijg je wel eens vervelende reacties als je zegt dat je als mama fulltime werkt?
Eigenlijk heb ik hier nog nooit opmerkingen over gekregen, veel mama’s binnen mijn omgeving werken voltijds. Af en toe zie je een mama (of een papa) die ouderschapsverlof opneemt, maar ook dat is tijdelijk. Vaak gaan ze daarna terug voltijds aan de slag. Misschien is dit in België ‘normaler’ dan in Nederland?
Heb je wel eens het gevoel dat je je kindje te kort doet?
Ja, dat wel om eerlijk te zijn. Zeker nu hij nog zo klein is en zijn mama vaak nodig heeft. Anderzijds denk ik dat het ook niet slecht is voor zijn sociale vaardigheden om naar een onthaalmoeder (gastouder) te gaan en naar school. Ik zou hem soms toch meer aandacht willen geven, ik vind het een moeilijk evenwicht.
Hoe zie je de toekomst? Zou je minder uur willen werken?
Ik twijfel, soms denk ik van wel, soms denk ik van niet. Misschien neem ik nog wel eens mijn ouderschapsverlof op, al vraag ik me soms af of dat zinvol is. Hij gaat tenslotte ook voltijds naar school. Een andere keer denk ik dan weer, als ik nu eens een middag kan besteden aan mijn huishouden, dan heb ik in het weekend meer tijd voor hem.
Eigenlijk denk ik ook dat het geen evidentie is binnen mijn functie om minder te gaan werken. Ik vind dat ik beschikbaar moet zijn voor het team. Zij rekenen uiteindelijk ook op mij, denk ik dan.
Als ooit blijkt dat mijn zoon me meer nodig heeft, dan zal ik zeker wel bekijken wat de mogelijkheden zijn om hem dit te geven. Afwachten dus wat de toekomst brengt.

1 Comment

  1. Wauw. Ik heb ook een Jaar lang fulltime gewerkt. Knap hoor. Ik vond het erg zwaar naast het opvoeden. Ik heb bewust dit jaar gekozen om 3 dagen te gaan werken. Maar ik snap je keus. Minder werken betekent minder kunnen besteden. En alles voor je kleintje kopen en kunnen geven is wel fijn al zeg ik zelf! 😂😂

    Succes met alles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.