Corine en haar man willen bewust geen kinderen

Corine is mijn lieve collega en mijn mede-netflixverslaafde. Zit ik in serienood? Dan app ik haar. Maar Corine en haar man willen bewust geen kinderen, waarom eigenlijk niet? Ik heb haar gevraagd om wat vragen te beantwoorden, niet om te oordelen maar om te begrijpen. 

 

Corine

Ik ben Corine, 33 jaar en fulltime juf van de leukste groep 0/1/2/3 van Drenthe! Ik woon samen met mijn man, hond en katten in ons klushuis. Hierover blog ik af en toe en houd ik de voortgang van onze verbouwing voornamelijk bij op Instagram. Verder kook ik graag, ik wandel graag met de hond, ben ik een heuse Netflix-verslaafde en sinds kort loop ik hard. Dat laatste hoop ik daadwerkelijk vol te gaan houden 😉

Waarom willen jullie bewust geen kinderen?

Het is niet zo dat we per definitie géén kinderen willen, er is gewoon geen aanwezige kinderwens. Ik vind kinderen ontzettend leuk, ben zelf leerkracht en zou me geen leukere baan kunnen wensen. Oppassen op neefjes en nichtjes? Super leuk! Doe ik heel graag. Ik heb gewoon nooit zelf de wens gehad om eigen kinderen te hebben of om moeder te worden. Het voelt gewoon niet als een toevoeging voor mijn leven. Ik ben gelukkig met de dingen die ik heb bereikt en het leven samen met mijn man, huisdieren, mijn fulltime werk, ons huis en vrije tijd, gewoon zoals het nu is.

Maar echt moedertje spelen vond ik als kind al niet zo leuk

Hoe dacht je vroeger na over het krijgen van kinderen? 

Ik heb vroeger heel veel met poppen gespeeld. Mijn poppen en knuffels werden dan in de kring op stoeltjes neergezet en ik was de juf 😉 Ook speelde ik allerlei sprookjes na met Barbie en Ken. Maar echt moedertje spelen vond ik toen al niet zo leuk. Meestal speelde ik ‘museumpje’ of ‘postkantoortje’ met mijn broer.
Vanaf mijn 14e kreeg ik mijn eerste bijbaan als babysitter. Ik verslond de boekjes van de Babysittersclub (van Ann. M. Martin) en mijn grote droom was om zelf ook te gaan babysitten. Wekelijks paste ik op bij allerlei gezinnen, van baby’s tot prepubers. Ontzettend leuk! Dit heb ik tot mijn 23e volgehouden, toen ging ik verhuizen naar de andere kant van het land om samen te wonen met mijn man.
Ook toen heb ik nooit gedacht dat ik zelf ooit moeder wilde worden, maar ik heb ook nooit gedacht pertinent géén moeder te willen worden.

We vinden kinderen geen vreselijke wezens ofzo

Hadden jij en je man gelijk al dezelfde mening over het hebben van kinderen?

Ja, gelukkig wel. Het lijkt me heel lastig wanneer dit niet zo is. Het is gewoon zo gegroeid, samen hadden we het vrij snel over onze toekomst, onze wensen, dromen en plannen. Ik kan me voorstellen dat wanneer je een sterke kinderwens hebt, je dit vrij snel deelt met je partner omdat je wil weten of je er beiden hetzelfde over denkt. Maar ook andersom, wanneer je een hele sterke wens hebt om géén moeder of vader te willen worden, lijkt me dat je dit vrij snel bespreekbaar maakt. Wij staan er beiden vrij neutraal in. We vinden kinderen ook geen vreselijke wezens of zo 😉 Wij willen gewoon bewust geen kinderen. Ik zeg nooit voor 100% zeker te weten of we bewust kinderloos blijven. Wie weet veranderen we nog van gedachten, maar ik acht die kans heel klein.

Hoe kijken jullie naar mensen die wel kinderen hebben?

Gewoon, als mensen met kinderen.  Daar hebben we geen uitgesproken mening over.

Leestip: Chantal verloor 2 kindjes

 

Stel dat je per ongeluk wel zwanger zou raken, wat zou je dan doen?


Gelukkig hebben we nooit voor die keuze hoeven te staan, het lijkt me heel lastig. Ik heb daar nu ook geen specifiek antwoord op. Mocht dat ooit gebeuren dan beslissen we wat we gaan doen. 

Hoe reageren anderen op jullie keuze?


Eigenlijk krijgen we nooit vervelende reacties op het feit dat we bewust geen kinderen willen. Wel zijn mensen soms verbaasd of verwachten ze het niet, omdat ik leerkracht ben en kinderen ons meestal heel leuk vinden ;). Of ze geven aan het wel te begrijpen, dat het fijn is dat dan we zoveel vrije tijd en geld overhouden. Dan voel ik me wel direct geroepen om uit te leggen dat dat niet onze reden is.

Volg je Corine al op instagram? Ze post regelmatig foto’s van haar leuke huisje 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.