Zo kies je de beste buggy voor lange mensen

beste-buggy-voor-lange-mensen

Als er een baby op komst is dan moet er van alles worden gekocht. De meeste ouders gaan voor een buggy om hun kind in te vervoeren zodra hij of zij goed kan zitten. Maar wat is nu de beste buggy voor lange mensen? Als je een buggy koopt die niet voldoet dan is de kans groot dat je al na een kwartier wandelen met je kleine last van je rug krijgt. Dat is geen pretje, zeker als je er vaak op uit gaat met het hele gezin. Gelukkig wordt er in Nederland rekening gehouden met lange mensen, Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld. 

Dit is een goede buggy

Je kunt bijvoorbeeld Bestekoopwijzer.nl raadplegen om een goede buggy te vinden. Als je lang bent dan moet je een model kiezen waar je goed achter kunt lopen. Daarbij is het belangrijk dat je je rug volledig recht kunt houden. Ook moeten je knieën niet tegen de buggy stoten tijdens het lopen en dat geldt natuurlijk ook voor je voeten. De buggy moet dus ook breed genoeg zijn. Je kunt een buggy online kopen, maar als je zeker wilt weten dat je een goede keus maakt is het vaak beter om naar een fysieke winkel te gaan. Natuurlijk kun je je online alvast oriënteren op mogelijk geschikte modellen. 

Een buggy met verstelbare duwstang

Maar wat nu als jij en je partner 20 centimeter in lengte verschillen en allebei met jullie kindje willen wandelen? Gelukkig zijn er ook buggy’s met een duwstang die in hoogte verstelbaar is. Dat gaat redelijk makkelijk, je kunt de hoogte eenvoudig aanpassen zodat jullie allebei prettig en zonder rug- en schouderklachten op te lopen er met je kind op uit kunnen. Natuurlijk zijn er nog meer kenmerken waar een goede buggy aan moet voldoen. Ook die zijn belangrijk om op te letten. Zeker als het de bedoeling dat jullie kind nog een broer of zus krijgt, of misschien wel meer, dan moet de buggy langer meegaan dan een jaar. 

Zit je kind veilig in de buggy?

Bij het kopen van een buggy is het belangrijk om na te gaan of je je kind er veilig in kunt vervoeren. De meeste buggy’s hebben een tuigje dat je je kind kunt omdoen zodat hij er niet uit kan vallen. Zeker als je kind nog niet zo stabiel zit is dit belangrijk. Maar ook als hij of zij wat ouder is, is het wel zo prettig dat de kleine er niet zomaar vandoor kan gaan als je boodschappen doet of even de andere kant op kijkt. Natuurlijk moet de buggy lekker zitten en het is ook wel fijn als de kleine passagier erin kan slapen. Een buggy met overkapping is prettig als het gaat regenen maar ook als de zon fel schijnt. In dat laatste geval zet je je kind natuurlijk een petje op om verbranding van de tere peuterhuid te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.