Een uitbouw realiseren, deze stappen neem je

uitbouw-huis-20m

Een uitbouw realiseren is voor veel mensen met een groeiend gezin een wens. Maar welke stappen neem je en waar moet je aan denken?

De wens voor een uitbouw

In deze tijd dat de woningnood hoog is kan je huidige woning aanpassen eerder een optie zijn dan verhuizen. Een aanbouw of uitbouw realiseren is een logische stap om meer ruimte te creëren. Zelf kun je een plan maken. Welke locatie is geschikt voor de uitbouw? Welke functie gaat de ruimte krijgen? Wordt het een verlenging van de huidige ruimtes of is het voor het ontstaan van een nieuwe ruimte als een extra slaapkamer of badkamer. Soms kan het logisch zijn om een architect in te huren die met je mee kan denken. Heb je een tweede woning in de verhuur? Kijk dan voor een speciale hypotheek verhuur in Warmond of gemeente in jouw buurt.

Tip: Zorg dat je op de hoogte bent van de regelgeving bij de gemeente. Moet je voor jouw aanbouw een vergunning aanvragen?

De financiën

Voordat je een hypotheek gaat aanvragen bij een financieel adviseur is het goed om na te denken over je budget. Ga je in bijvoorbeeld Alphen een maximale hypotheek aanvragen? Of blijf je op het platteland en ga je voor een kleine investering. Hoe dan ook is het slim om wat vooronderzoek te doen. Hoeveel ruimte zit er nog in jullie budget? Wat willen jullie per maand uitgeven aan een extra hypotheek? En wat zijn de verwachte kosten van de uitbouw? Vraag verschillende offertes aan bij aannemers zodat je goed kunt vergelijken en de juiste keus te maken.

Maak het rond

Bij de hypotheker lever je alle papieren aan. Hij of zij zal zorgen dat alles geregeld wordt. Zodra je groen licht hebt kan de boel in gang gezet worden en is het hopelijk een kwestie van tijd voordat je kunt gaan genieten van je aanbouw of uitbouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.