4 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Soms moet de juf in mij even wat kwijt. Wist je namelijk dat voorlezen heel belangrijk is en veel voordelen heeft? Maar welke?

 

1. Stimuleert de spraak en taalontwikkeling

Ze bedoelen dat je kindje zo sneller woordjes leert en leert praten. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vaak voorgelezen worden hoger scoren op taal. 

2. Stimuleert de fantasie

Je kent het vast zelf wel dat je helemaal kunt wegdromen bij een goed verhaal. Dit is bij kindjes niet anders. In de leeftijd van Gijs is dat natuurlijk nog niet het geval maar bij iets oudere kindjes wel.

3. Stimuleer het concentratievermogen.

Oftewel je kindje leert om je langer op iets te kunnen focussen. Best wel een belangrijk dingetje hoor. En is straks op school belangrijk 😉

4. Quality-time

Met het voorlezen hebben jij en je kindje echt even tijd voor elkaar.  Heerlijk en belangrijk 🙂

Zo zijn er nog wel een aantal voordelen. Wist je trouwens dat je kindje gratis lid kan worden van de bieb? Ideaal toch? Is die van jou al lid?

Bron

2 Comments

  1. Ken je kinderzwerfboek al? Ook gratis en zonder leentermijn :). Hier vinden ze het superleuk om boekjes te halen of ruilen in een kastje en deze daarna in speeltuinen/ kinderwinkelkarretjes/ wachtkamers of waar dan ook verder te laten zwerven.

    1. Ja dat ken ik inderdaad. Leuk concept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.