Ziekenhuis of thuis, waar beval jij?

Ben je zwanger dan moet je bepaalde keuzes maken. Vreet ik die chocoladereep op of die zak chips? Kan ik nog in deze veel te strakke jas naar buiten? Maar je moet ook kiezen waar je gaat bevallen. In het ziekenhuis of thuis? Ik deel een paar reacties van volgers en geef je mijn verhaal.

 

bevallen-ziekenhuis-thuis

 

Waar wilde ik bevallen?

Ik wist het zonder twijfel. Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen. De zwangerschap zelf ging best oké hoor. Ja, ik het wel de nodige kwaaltjes, was heel moe en voelde me totaal niet mezelf maar voor de rest ging het best prima. Maar ik vond bevallen een eng idee. Ik had me natuurlijk al helemaal ingelezen (lees: horrorverhalen lezen op internet) en ik wist dat een bevalling niet altijd vlekkeloos verliep. Ik wilde geen enkel risico lopen en ik wilde hulp om mij heen. Ziekenhuis it is!

 


 

Marriet: Bij de eerste wilde ik heel graag thuis bevallen, alles stond al klaar. En toen werd ik ziek, zwangerschapsvergiftiging en diende de baby zich met 36 weken al aan dus dat werd een medische bevalling in het ziekenhuis helaas.

Ramona: Ik moest sowieso in het ziekenhuis bevallen. Helaas werd het met 30+0 een keizersnede ivm pre-eclampsie. Zo had ik het me niet voorgesteld…

Marit: Ik wilde geen plan. En dat liep precies zo! 😂 het gaat zoals het gaat. En dat beviel wel, letterlijk!


 

Ziekenhuis dus?

Ziekenhuis of thuis? Ik wilde dus in het ziekenhuis bevallen. Mijn man was het daar helemaal mee eens. We hadden een afspraak in het ziekenhuis omdat ik al 10 dagen ‘overtijd’ liep. Ik had al 2 nachten met gigantische pijn rond en was dus ook heel blij dat ik mocht blijven aangezien de bevalling langzaam begonnen was. Wil je mijn bevallingsverhaal lezen? Klik dan hier.

 

Leestip: Mijn ervaring met de ruggenprik

 


Janneke: Onze 5 kinderen zijn allemaal op een schip geboren. Best wel bijzonder vind ikzelf 😉

Anoeska: Onze 2 dames zijn alle 2 thuis geboren ( allebei 10 dagen na de uitgerekende datum), en wij hebben erg veel geluk dat de vk toen nog praktisch om de hoek zat. Bij onze oudste braken mijn vliezen om 16:40 en mevrouw kwam om 16:48 ter wereld. Bij onze jongste braken mijn vliezen om 07:20 en mevrouw kwam om 07:38 ter wereld. Ik heb bij geen van tweeën weeën gehad.

Kelly: In het ziekenhuis. Maar omdat de bevalling zo vlug ging dit niet meer gehaald. Uiteindelijk thuis bevallen en had nu achteraf niet anders gewild!😊


 

 

Bij een eventuele volgende?

Stel dat ik nog een keer zwanger mag raken beval ik dan in het ziekenhuis of thuis? Dan wil ik weer in het ziekenhuis bevallen. Sterker nog, door de eerste keizersnede ben ik nu medisch, dat betekent dat ik in het ziekenhuis moet bevallen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.