Wat ik belangrijk vind als moeder

Wat wil ik mijn kindje eigenlijk bijbrengen? Wat vind ik belangrijk als moeder en hoe zo’n moeder ben ik eigenlijk?

 

 

Wat vind ik belangrijk als moeder?

 

Niveau is onbelangrijk

Natuurlijk vind ik het fijn als Gijs het straks goed doet op school en zou ik het heel vervelend voor hem vinden als hij achterstanden heeft. Maar voor mij als moeder en voor hem als mens zou het niet moeten uitmaken. En dat wil ik hem heel graag meegeven. Het is veel belangrijk dat je goed bent voor anderen, goed kunt samenwerken, hard kunt en wilt werken en doorzettingsvermogen hebt.

 

Onze voeding is in balans

Lekkers mag, uiteraard! Ik wil juist niets verbieden maar dingen aanbieden met mate. We eten gezond maar een koekje en chipies mag ook. Ik denk dat als je kinderen dingen gaat verbieden dat je ze niet leert om goede keuzes te maken in voeding.

 

Sasha-schoenen

 

Schermen moeten ons leven niet overheersen

We hebben thuis meerdere schermpjes maar ik wil Gijs eigenlijk aanleren om overdag niet zomaar te tv aan te zetten. Ik zal mijn Ipad ook aan de kant leggen. Er zijn zoveel kinderen en jongeren die de hele dag maar achter zo’n scherm zitten. Nee. We gaan er op uit! Lekker spelen en knutselen en als we moe zijn dan gaan we even relaxen op onze schermpjes.

 

Geld is niet het belangrijkste

Zorg er voor dat je werk hebt maar kijk je niet ziek op het geld. Familie, gezondheid en geluk zijn veel en veel belangrijker.

 

Wees proactief

In het leven komt niks je aanwaaien. Wil je iets? Dan moet je er voor werken. Ga er voor maar blijf niet wachten tot het vanzelf gebeurt

 

We gaan altijd netjes de deur uit

Ook al ga je even naar de winkel dan nog zorg je er voor dat je haren gedaan zijn en je fatsoenlijke kleren aan hebt. Je hoeft echt niet strak in pak van mij maar je komt gewoon verzorgd voor de dag.

 

Het goede voorbeeld geven

Het klinkt allemaal zo leuk en makkelijk maar ik vind dit belangrijk en probeer hierin ook het goede voorbeeld te geven. Natuurlijk eet ik ook wel eens een reep Tony’s op of ben ik iets te lang bezig met mijn Ipad maar over het algemeen zijn dit punten die ik goed beheers. Het laatste punt is wat makkelijker geworden sinds ik in contact kwam met Sacha schoenen.

 

schoenen-sacha

 

Ik draag eigenlijk een hakje omdat ik klein ben dat net een beetje centimeters geeft ­čśë Deze veterlaarzen mocht ik ontvangen. Ze zitten heerlijk en zijn gemaakt van echt leer. Netjes, overal bij te combineren maar toch comfortable. Ik ben blij!

 

 

* De schoenen in dit artikel heb ik gekregen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.