Wat mijn dokter mij vertelde over zwangerschapstests

Ik ben natuurlijk geen onderzoeker of dokter maar ik vertrouw mijn huisarts helemaal. Ik zou hem Gijs zo toevertrouwen zo erg vertrouw ik die man. Nu heeft hij mij ooit iets verteld over zwangerschapstests en nu kan ik dit soort informatie voor mezelf houden maar ik kan het ook met jullie delen. Dit is wat hij mij vertelde.

Nog voor Gijs er was, was ik een keertje bij de huisarts. Ik was niet zwanger volgens de testen maar ik werd niet ongesteld. Dit bleek achteraf iets te zijn met medicijnen. Ik dacht dat mijn zwangerschapstests niet goed werkten. Ik had namelijk een test van de Action en een goedkope test van de Kruidvat gekocht. Ik zei dus tegen de huisarts dat ik niet wist of die tests wel betrouwbaar waren. 

Ook lezen? Raar begin van de bevalling

 

Een zwangerschapstest is een zwangerschapstest

Mijn huisarts zei mij dat dat hele gedoe rondom zwangerschapstest onzin in. Alle tests werken op dezelfde manier en hoeven ook maar 1 ding te doen. Of je bent zwanger, of je bent niet zwanger. Mijn huisarts vertelde mij zelfs dat hun praktijk hele goedkope tests inkocht van tien cent per stuk. Huh? Dus al die dure tests zoals Clearblue en Predictor zijn dus dikke onzin. Volgens mij huisarts was dit dus dikke onzin. En ik geloof hem wel. Een zwangerschapstest meet of het hCG-hormoon in je urine zit, meer doet dat ding niet. Dus die duren tests zijn echt niet nodig. 

Toen wij dus zwanger wilden worden ben ik naar de Action geweest en heb daar een stuk of 10 tests opgehaald van een eurootje per stuk. En toen ik zwanger bleek te zijn gaf de test dit gelijk aan. Voor mij dus de goedkope tests van de Action en bij een eventuele volgende zwangerschap zal ik ook deze test weer gaan kopen. Geen dure zwangerschapstests voor mij. 

Wat denk jij? Hoe duurder de test hoe beter?

1 Comment

  1. Ik had had die van Kruidvat. 2 voor 5 euro. Maar toen ik eenmaal zwanger was wou ik er wel een digitest tegen aan gooien. Ik was zo ie zo testoholick dus ze vlogen er door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.