fotoblog: 7 x wat ik als avondeten at

Ik heb wel al vaker een blog geschreven over het avondeten van Gijs maar nog nooit over het avondeten van mijzelf. Dus vandaag 7 x wat ik als avondeten at.

 

 

What’s for dinner
Ik ben een echte vleeseter. Minimaal 6 avonden in de week staat hier vlees op tafel, eigenlijk wel 7 keer per week. Ik heb wel eens geprobeerd hoor om iets te minderen maar als boerendochter zit dat gewoon niet in mij. Meestal eet ik wel 1 tot 2 keer in de week pasta, een keertje wraps, een keer gebakken aardappeltjes met een stukje vlees en vaak wel frietjes uit de airfryer.

Dag 1: Home made pizza met tomaatjes en komkommer. Blijkt dat ze bij de Lidl ook van die pakketjes hebben om zelf pizza te maken, dat moest ik dus even uitproberen. Ik ben dan wel zo dat ik er een ‘gezondere’ versie van te maken met veel groente en minder kaas en vlees.
Dag 2: Soms heb ik geen zin om te koken en kijk ik wat ik snel even bij elkaar kan schrapen. Vandaag werd het dus een grote salade met een hamburger uit de air fryer.

My foodiefacts
Lievelingseten: Een lekkere dikke biefstuk
Blegh: iets met gekookte aardappelen, o nee zuurkool. Blegh!
Dit eet ik als toetje: Meestal optimelkwark
Favoriete restaurant: Flanagan’s
Hollands gerecht: Erwtensoep
Snackbar favorite: Broodje hamburger speciaal
Favo vlees: Biefstuk dus ­čśë
Favoriete soep: Ik vind een champignonsoepje altijd wel lekker.

Dag 3: Gebakken aardappeltjes, tomatensalade en een lekker rosbiefje.
Dag 4: Pastasalade. Het was warm vandaag en op dat soort dagen heb ik 1 receptje die ik graag maak: pastasalade met geitenkaas. Love it!

Wat de boer niet kent
Ik ben wel een klein beetje van het soort: ‘wat de boer niet kent’. Op zich sta ik best open voor nieuwe dingen maar ik zal niet snel iets geks eten als slakken of kalfswangetjes. Ik was altijd dol op leverpastei tot ik doorkreeg dat er lever in zat. Ja mensen, dat had ik niet door.

Dag 5: Spaghetti met stiekem megaveel groente. Elke moeder heeft wel zo’n recept toch?
Dag 6: Worteltjes, karbonade en zoete aardappelfrietjes. Even over die frietjes, die hebben iets te lang in dat ding gezeten. Normaal gesproken zijn ze echt heel lekker ­čśë
Dag 7: Het is warm dus we eten een burger van angusbeef met stokbrood en een salade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.