Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

Je ontdekt dat je zwanger bent, wat doe je? Schreeuw je het van de daken? Zet je het gelijk op alle sociale media of zeg je niks tot dat de baby er bijna uit valt. Ik vertel je vandaag wanneer wij het hebben verteld en hoe dat ging. 

 

How it started

We wilden héél graag een kindje en sneller dan verwacht was ik zwanger. Ik weet het nog heel goed, ik voelde me al een tijdje niet fit. Ik had wel een stuk of 10 testen standaard in huis en deed regelmatig zo’n test. Ook die avond. Jan was er ook en ik deed een test, positief! Ik was helemaal door het dolle. Jan ook wel maar hij was er rustig onder. 

Daphne: Ik wist niet dat ik zwanger was omdat ik 8 weken niet ongesteld was en de testen negatief bleven.. Dan maar afspraak met de gynaecoloog  gemaakt en bleek ik 9 weken en 5 dagen zwanger te zijn. Het weekend er na naar mijn ouders gegaan en rest ook verteld. De gynaecoloog zei al dat er weinig meer mis kon gaan. Ze is inmiddels alweer 2,5jaar. Na 4 jaar te hebben geknokt was dat het mooiste om te horen 🙂

Francien: Met 6 weken aan onze ouders verteld want toen kon je het namelijk al zien. En met 7 weken wisten een paar van onze vrienden het ook al.

Mondje dicht

We hadden afgesproken dat we het eerst aan niemand zouden vertellen, ik was namelijk net aan 4 weken zwanger. Moeilijk vond ik dat hoor! Rond 6 weken hebben we het maar aan onze ouders verteld, kon het echt niet meer voor me houden. En een week later heb ik het aan een paar collega’s verteld en mijn opa en oma. Rond de 8 weken maar aan al mijn collega’s, het begon toch wel wat op te vallen. Het voelde ook steeds alsof ik de loterij had gewonnen maar dat niemand het mocht weten. Kan me dan echt niet stil houden. Rond 10 weken wist eigenlijk iedereen in onze naaste omgeving het. 

 

Ilona: Wij hebben het bij 2 weken al verteld. We liepen in het ziekenhuis voor medicatie (Clomid) voor de zwangerschap en iedereen zat te wachten of de poging gelukt was. We waren super blij dus konden het niet voor ons houden. Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat ik de medicijnen kreeg. Dus daarom heel blij.

Nikki: Mijn moeder was jarig toen ik net wist dat ik zwanger was (5 weken), die hebben we het verteld met een verjaardag cadeautje. De goede vrienden na de 8 weken echo. 
Eigenlijk wilde we langer wachten maar doordat er al zoveel vermoedens waren en iedereen ook wist dat we waren begonnen met proberen vanwege een streng dieet wat ik moet volgen. Social media en dus de rest die we niet vaak zien na de 12 weken verteld.

Echo

Toen bleek dat bij de echo van 12 weken alles goed was hebben we het op Facebook geknald. Er viel gewoon een last van mijn schouders, zo blij was ik dat ik er gewoon met iedereen over mocht praten. 

Nog een keer zwanger

We hopen dat we ooit nog een keer een kindje krijgen maar of ik dan zo lang mijn mond dicht kan houden? En ik vraag me af of het erg is of iedereen het al rond 8 of 10 weken weet. Er is altijd een kans dat het mis gaat, en mogen mensen dat dan niet weten? Nouja, nog maar een keertje over nadenken. En met Jan bespreken is ook wel handig haha 😉

En wanneer hebben jullie het verteld? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.