Mijn ervaring met de ruggenprik

mijn-ervaring-met-de-ruggenprik

Hoe voelt dat nou zo’n ruggenprik. Vond ik het eng? Deed het zeer? Had ik er achteraf last van? Ik vertel je over mijn ervaring met de ruggenprik.

 

mijn-ervaring-met-de-ruggenprik

 

Mijn ervaring met de ruggenprik

 

Het is niet alsof ik van te voren persé voor of tegen een ruggenprik was. Ik liet het bij de bevalling gewoon over mij heen komen. Op een gegeven moment (ik zal je de details besparen) wilde ik er ontzettend graag eentje hebben. Ik had zoveel pijn dat het mij op dat moment niet uitmaakte wie en hoe ik van de pijn afkwam. Ik wilde even geen pijn meer! Dus vond ik het eng? Nee. Zelfs op het moment van het plaatsen van de prik was ik niet bang.

 

 

mijn-ervaring-met-de-ruggenprik

 

 

Hoe ging het plaatsen?

Toen ik op een gegeven moment had geroepen dat ik een ruggenprik wilde kon dit nog niet meteen. Ik moest eerst voor een bepaalde tijd (het zal een minuut of 20 zijn geweest maar het voelde als een paar uur) aan de CTG. Dat was echt heel vervelend! Ik zat middenin een weeënstorm en kreeg ook nog eens zo’n stomme band om mijn buik. Kon mijn draai niet vinden en had het gevoel dat het teveel werd. Ik kreeg de weeën gewoonweg niet weggepuft. Na een tijd was het eindelijk zover. Ik mocht eindelijk de  prik. Voor mijn gevoel treuzelde de anesthesist heel erg en heb ik in mijn bevallende bui zelfs nog iets gezegd als: “maak aan”. Ik had het helemaal gehad! Voor het plaatsen zelf moest ik heel stil zitten en voordat ik het wist was de ruggenprik al gezet. Ik voelde er bijna niks van. In ieder geval 100 keer beter dan die stomme weeën.

 

Leestip: Mijn ervaring met de geboorteTENS

 

Hoe verder?

Nog geen 20 minuten later voelde ik niks meer. Heerlijk! De sfeer was zelfs gezellig en ik kreeg ook nog een ijsje. Terug op de kamer was het goed te doen. Ik voelde wel iets, een soort druk ofzo maar geen pijn. Ook na de bevalling, toen de ruggenprik er uit moest deed het geen pijn. Ik heb dus een positieve ervaring gehad met de ruggenprik en kan het iedereen aanraden. Bij een eventuele volgende bevalling zal ik als het nodig is er zeker weer om vragen.

 

Hoe denk jij over de ruggenprik?

 

4 Comments

 1. Ik vroeg er ook om. Ik kon het gewoon niet meer aan. Helaas moest ik ook nog even wachten en hebben ze drie keer geprobeerd te prikken. Mis mis mis. Dus helaas geen ruggenprik maar een pompje voor mij. Helaas moest ik daar mee stoppen na een uur omdat ik mocht persen in eens. Dit duurde twee uur. ZONDER PIJNVERLICHTING!!! Een hell dus!

  1. Noo :l Dat klinkt echt vreselijk!

 2. Hier ook eem ruggenprik gehad omdat ik teveel pijn had en ook middenin een weeenstorm zat, ik kon direct na beneden voor de prik ( wat een heerlijk gevoel) en ging na de prik meteen van 2cm ontsluiting na 10 cm en mocht gaan persen.
  Omdat ik wel controle had over mijn benen en de wee aanvoelde komen mocht mn ruggenprik aanblijven.
  Ik heb dus op de weeen na een pijnloze bevalling gehad 😊
  Zelfs met hechten bleef die nog aan.

  1. Dat klinkt perfect! Bedankt voor je reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.