Wat wij doen om een de kans op allergie in ons huis zo klein mogelijk te houden

Ik heb last van allergie, mijn man heeft last van allergie en met die combinatie krijg je ook een kind met allergie. Eigenlijk hebben wij er in ons huis zo goed als geen last van. Benieuwd welke maatregelen we allemaal hebben genomen?

 

tips-tegen-allergie-in-huis

 

Allergie

Je hebt natuurlijk verschillende soorten allergieën. En de ene allergie is de andere ook niet. Ook helpt iets voor de ene persoon natuurlijk wel en de andere persoon niet. Zo ben ik zelf allergisch voor honden, katten en dat soort dieren maar ook voor gras, bepaalde bomen, stof, walnoten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn man heeft erg last van hooikoorts altijd en heeft ook weer last van honden. Bij Gijs is het voornamelijk de last van honden die overheerst. Oftewel een leuke combi hier in huis. In de loop der jaren weet ik precies wat ik wel en niet moet doen en dat heeft er voor gezorgd dat we in ons eigen huis nergens last van hebben.

Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die bij mensen zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel. (bron)

Leestip: Waarom ik niet zo blij ben met loslopende honden

 

Hoe zorgen wij voor een allergievrije omgeving?

 

  1. Overal laminaat of tegels

In vloerbedekking blijft stof zitten en is minder goed te reinigen

2. Weinig stoffen meubelen en gordijnen

Zelfde verhaal met de vloerbedekking. Wij hebben zelf een leren bank en houten lamellen. In zo’n stoffen bank blijft veel vuil in achter.

3. Het huis schoon houden.

Klinkt zo logisch maar ik zuig vaak en ook onder bijvoorbeeld het bed. Ook dweil ik altijd goed.

4. Geen knuffels

Gelukkig is Gijs niet zo’n knuffelgek maar hij krijgt er ook niet zoveel. Als kind heeft de dokter mij knuffels afgeraden omdat er zich veel huisstofmijt in kan nestelen.

5. Geen huisdieren

Het is best wel sneu hoor want Gijs houdt echt van hondjes maar die komen er bij ons simpelweg niet in. Wij zijn er zo ontzettend allergisch voor.

De tips die je van mij krijgt zijn persoonlijke tips die voor ons als gezin werken. Ik ben geen arts of onderzoeker en kan dus niet bepalen of deze tips voor jou ook werken. Heb je last van allergie? Ga dan naar de dokter.

 

Tip: ventilatie laten reinigen

Veel mensen hebben wel zo’n mechanische ventilatie maar deze zijn vaak verouderd en niet goed onderhouden. De luchtkanalen raken verstopt en je begrijpt de de lucht in je woning daar niet schoner van wordt. Vuile lucht en bacteriën blijven hangen in de woning. Dit kan voor vervelende klachten zorgen. Heb je nou een zogenoemde ‘warmte terugwin unit’ dan worden ook nog alle pollen uit de lucht gehaald. Op de site van Alpha Ventilatie lees je hier alle voordelen van mechanische ventilatie in combinatie met pollen. Klinkt best handig toch? Ben je nou nieuwsgierig geworden, maak dan hier een online afspraak.

 

 

 

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Alpha Ventilatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.