Mijn ervaring met de geboorteTENS

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een geboorteTENS aangeschaft. Ik heb hem tijdens mijn bevalling gebruikt en vertel je vandaag mijn ervaringen tijdens mijn bevalling.

 

 

Wat is een geboorteTENS?

Een geboorteTENS is een apparaatje die kleine stroomschokjes geeft. Het is de bedoeling dat je de plakkers op je rug plakt en dat de stroomschokjes verlichting geven tijdens de weeën. Deze manier van pijnverlichting is niet schadelijk voor mama en kindje en daarom klonk het in mijn ogen ideaal!

Kopen dan maar

Via mijn zorgverzekering heb ik hem toentertijd volledig vergoed gekregen dus vond ik dat ik het in ieder geval aan kon schaffen om uit te proberen. Nieuw zijn ze al snel rond de €100,-. Het apparaatje is makkelijk te bedienen en je kunt zelf aangeven in welke sterkte je de stroomschokjes wilt ontvangen. In de zwangerschap had ik best veel rugpijn dus vond ik de minimale stroomschokjes best prettig aan mijn rug. Ik heb hem voor de bevalling dus al regelmatig gebruikt, dat was erg fijn.

 

 

 

Mijn ervaring tijdens de bevalling

Ik had de geboorteTENS in mijn vluchttas zitten voor het geval ik zou gaan bevallen. Toen het zover was heeft mijn verloskundige ze op mijn rug geplakt. Ik sla voor het gemak even al het bevallingsgedoe over, het gaat hier om de tens 😉 Wat een vreselijk ding zeg! Ik HAATTE dat ding! Ik moest zo mijn best doen om te focussen op de weeën dat ik die stroomschokjes irritant vond. Het was gewoon heel vervelend en storend. Ik wilde dat ding ook gelijk eraf hebben.

 

Mijn mening

Je begrijpt dat dit 1 mening is, er zijn natuurlijk honderden vrouwen die zo’n apparaatje hebben getest en een andere mening hebben. Ik zou zeggen: probeer het zelf! Bij een eventuele tweede bevalling doe ik het in ieder geval niet meer 😉 

Heb jij een geboorteTENS gebruikt? 

2 Comments

  1. Hoi hoi,

    Ik ben het helemaal met u mee eens! Het hielp voor geen meter tegen de pijn en voelde juist irritant als ik weet niet wat. Écht geen aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.