Keizersnede, hoe ging het herstel?

Als je een keizersnede hebt gehad, tja hoe zal ik het zeggen, is er gewoon met een mes in je buik gesneden. Klinkt pijnlijk? Is het ook!

In mijn vorige blog konden jullie lezen hoe ik de keizersnede heb ervaren en vandaag lees je over het herstel.

De dagen er na

Ik moet zeggen, in de dagen na de keizersnede viel de pijn wel mee. Je ligt natuurlijk in het ziekenhuis, je wordt verzorgd en je zit onder zware pijnstilling. De eerste dagen lig je in bed en mag je er ook niet uit maar na 2 dagen mag je uit bed. Pff.. nooit gedacht dat je zo kapot kunt zijn van 3 stappen lopen 

Maar de echte klap kwam pas toen ik thuis kwam. Je hebt natuurlijk wel kraamhulp maar ’s nachts moeten papa en mama het echt alleen doen. Meneer moest om de 3 uur de fles en papa moest werken dus die kon ook niet alles alleen doen. De derde dag na thuiskomst was ik helemaal kapot!

Langzaam aan ging het echt wel beter hoor, na een paar dagen ging ik weer staand douchen en liep ik zelfs trots een mini-rondje met mijn mini-me, maar ik was nog lang niet de oude. 

 

En nu? Ruim 10 maanden later, ben ik helemaal hersteld?

Voor hoe ver het kan wel. Ik heb er eigenlijk nooit meer last van. Af en toe als ik bijvoorbeeld lang in bad ben geweest is het nog iets trekkerig. En je hebt natuurlijk wel voor eeuwig daar een litteken maar dat vind ik niet erg,ik had het er graag voor over. 

Ik moet zeggen dat het mij achteraf is meegevallen al duurt het herstel wel lang. 

  

 

Volg jij mij al op Facebook & Instagram?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.