DIY shirt met flexfolie

diy-shirt-met-flexfolie

Een tijdje geleden las ik op de blog van Jodi (www.liefthuis.nl) een superleuk ideetje om een verjaardagsshirtje te maken. Ik heb gelijk spulletjes besteld en laat je zien hoe ik dit shirt met flexfolie heb gemaakt. 

 Shirt met flexfolie

Zo’n shirt met flexfolie is ontzettend leuk en makkelijk om te maken. Ik heb allerlei leuke ideetjes. Bijvoorbeeld om voor Sinterklaas of Kerst een leuk shirt te maken. Of voor een kraamcadeautje, iets met de naam ofzo. Of wat dacht je van deze leuke rompers hieronder van www.diyjustcuz.com. Superleuk toch? Ik laat je nu zien hoe simpel het is om te maken.

diy-shirt-van-flexfolie

Wat ben je nodig:
  • Een effen shirt. Ik kocht die van mij bij de Hema. Maar Wibra en Zeeman hebben volgens mij ook van dat soort shirts.
  • Flexfolie (ik heb die van mijn besteld op www.noeks.nl)
  • Strijkijzer. Hij hoeft niks bijzonders te kunnen , alleen maar heel heet worden.
  • Snijplank
  • Mesje. zo’n snijmejse
  • Schaar
  • Potlood
 • Bakpapier

Leestip: DIY eenhoornlampion maken

Zo moet het:

1.  Uit het flexfolie knip je een patroon of tekst uit die je op je shirtje wilt hebben. Ik heb gekozen voor “boef”. Heb het gewoon uit de losse pols geknipt. Hoeft van mij niet zo heel precies. Als je van die sjablonen hebt kun je ook hele strakke letters knippen. Ook leuk. Denk ook bijvoorbeeld aan een leuk design of stripfiguur. 

2. En nu is het een kwestie van strijken. Geen stoom, maar op de heetste stand strijken. En dan ongeveer 10 – 20 seconden er op drukken met een bakpapier ertussen. Simpeler wordt het echt niet mensen.

 Leestip: Doeken stempelen

 Zin om meer te fröbelen? Kijk dan ook eens op de blog van viva-lamama 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.