Heftig dromen in de zwangerschap

Blijkbaar hoort heftig dromen in de zwangerschap er bij. Maar zo af en toe word ik er helemaal naar wakker van.

Heftig-dromen-in-de-zwangerschap

Shock!

Whaaaa! Waar ben ik! De adrenaline giert door mijn lijf. Is er iemand dood? Jeetje wat is er gebeurd. Al snel realiseer ik me dat ik gewoon in mijn bed lig en dat ik gewoon heftig heb gedroomd. Ik ga eerst maar eens naar het toilet en een beetje water drinken. Mijn hoofd wordt gewoon niet meer rustig. Pas een uur later ben ik rustig en moe genoeg om weer in slaap te vallen. Soms ben ik er de hele dag een beetje naar van. Ik vind het niks zo heftig dromen in de zwangerschap. Maar blijkbaar hoort het er gewoon bij.

Raar kwaaltje

Meerdere keren per week droom ik zo raar. Ik herinner het me nog van mijn vorige zwangerschap. Eigenlijk best een vervelend kwaaltje. Ik ben er soms helemaal door van slag. Ik droom ook niet gewoon over gezellige bloemetjes. Nee ik droom over mensen die dood gaan, mensen die uit de dood mij komen bezoeken en dat soort heftige dingen. En het is anders dan gewoon dromen. Het voelt gewoon zo echt en heftig. Alsof het gewoon echt is gebeurd.

Heftig dromen in de zwangerschap

Nu ik in mijn tweede trimester zit lijkt het alleen maar erger te worden. Ik heb het even uitgezocht maar de grootste boosdoener is toch wel het hormoon Progesteron. Dit hormoon zorgt er onder andere voor dat het lichaam de baby niet afstoot, het stimuleert de melkproductie, en zorgt er voor dat de wee├źn niet te vroeg beginnen. Best wel een beetje belangrijk dus. Maar zoals je wel eens eerder hebt gelezen kan ik ontzettend slecht tegen hormonen. Bijna logisch dat ik hier ook flink last van heb. Nouja, nog maar 5 maanden te gaan. Overleven we wel denk ik ­čśë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.