‘Moeders van Emmen’ komt helpen!

Moeders-van-Emmen

Woon je in zuidoost Drenthe? Dan is ‘Moeders van Emmen’ misschien wel heel interessant voor jou.

Samen voor gezinnen

Ik werd laatst benaderd door de organisatie ‘Mijn goede start’, 1 van de hoofdlijnen van kans voor de Veenkoloniën‘. Ze vroegen of ik mee wilde helpen een nieuw project wat meer naamsbekendheid wilde geven. Aangezien ik veel over Drenthe blog, in Drenthe woon en ook nog eens moeder was leek het een perfecte match. Na wat informatie te hebben gekregen leek me dit een geweldige kans om samen te werken in onze regio. Deze organisatie is ‘Moeders van Emmen’ gestart, die zich samen inzet voor de gezondheid van zwangere vrouwen en de eerste 1000 dagen van een kind.

Moeders van Emmen

‘Moeders van Emmen’ is een nauwe samenwerking tussen Mijn Goede Start, de gemeente Emmen, welzijnsorganisatie Sedna, GGD, verloskundigen, ervaringsdeskundigen en andere professionals. Moeders van Emmen richt zich op de 1e 1000 duizend dagen van een kindje vanaf de conceptie tot het 2e levensjaar van het kindje. Het is aangetoond dat het fundament/de basis van een kindje in de 1e duizend dagen het meest groeit. Oftewel, hoe zorg je voor de zwangerschap voor een stabiele situatie, hoe zorg je in de zwangerschap goed voor jezelf en hoe zorg je voor een gezonde stabiele basis als je kindje er is.

Wat doet ‘Moeders van Emmen’

Gelukkig is dit bij de meeste papa’s en mama’s in deze omgeving goed geregeld. Maar soms kunnen nieuwe ouders toch een beetje hulp gebruiken. Dan kan ‘Moeders van Emmen’ helpen. 3e jaars studenten van Social Work kunnen hierin begeleiden. Ze begeleiden in 2-tallen de moeders op allerlei gebieden en kunnen waar nodig ook ondersteunen op praktisch vlak. De studenten worden ondersteund door 2 professionals. Oftewel, deze mensen kunnen samen met jou het financiële plaatje goed op orde maken of kunnen samen met jou kijken hoe je kunt zorgen dat er elke dag een gezonde maaltijd op tafel komt. Moeders van Emmen zal starten in het gebied de Blokken en de Monden.

Wat een prachtig initiatief vind ik dit! Ik hoop dat er in onze gemeente ouders zijn die hier veel profijt van zullen hebben. Binnenkort zal ik er meer over vertellen. Aanmelden kan niet via mij. Neem contact op met je verloskundige gynaecoloog, kraamzorg of moeder & kind zorg.

*In samenwerking met ‘Moeders van Emmen’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.