Mijn ervaring met het pompje tijdens de bevalling

mijn-ervaring-met-de-ruggenprik

Tijdens mijn bevalling kreeg ik pijnbestrijding. Eerst een pompje (remifentanil) en daarna ging ik over naar de ruggenprik. Vandaag vertel ik over mijn ervaring met het pompje.

 

mijn-ervaring-met-de-ruggenprik

 

Wat is remitentanil?

Remitentanil ook wel “het pompje” genoemd is een pijnbestrijding dat in dit geval tijdens de bevalling via een infuus wordt toegediend. Via een pompje kan de moeder zelf het bestrijdingsmiddel toedienen. Een overdosis is niet mogelijk. bron

 

Mijn ervaring met het pompje

Om je goed te kunnen vertellen over mijn ervaring met het pompje moet ik jullie even meenemen naar mijn bevalling. Zie het even voor je: je hebt al 2 nachten slecht geslapen, de bevalling is al een uurtje of 8 bezig en je bent kapot! Echt helemaal kapot! Ik wilde pijnbestrijding en dat mocht. Gelukkig mocht ik een pompje en dat wilde ik wel. Ik ben niet bang voor prikjes of een infuus dus dit was voor mij dus geen probleem.

 

mijn-ervaring-met-het-pompje

 

De werking van het pompje

Ik kreeg een apparaatje met een knopje en kon dus zelf steeds een knopje indrukken als ik graag een stoot morfine wilde. Mijn bloeddruk werd goed in de gaten gehouden net zoals het zuurstof in het bloed. Ook werd de baby goed in de gaten gehouden. En nu gebeurde er iets raars. Als ik het knopje indrukte werd ik zo loom en moe dat ik “vergat” (?) adem te halen. De hele tijd ging het alarm af omdat er niet genoeg zuurstof in mijn bloed zat. Ik was natuurlijk helemaal uitgeput en was ontzettend moe.

 

Leestip: Mijn ervaring met de geboorteTENS

 

 

Nu ik wat research hierover doe zie ik dat het een bijwerking kan zijn. Toen dacht ik daar niet over na, ik was compleet van de wereld. Wat ik achteraf gek vond is dat het personeel er niet zoveel aan deed. Ze maakte mij even wakker om adem te halen maar verder deden ze niks. Is dat niet een beetje gek? Hadden ze mij niet van dat pompje af moeten halen? Best raar toch?

 

Conclusie

Blijkbaar kan mijn lichaam niet tegen deze stof. Ik val er blijkbaar zo diep van in slaap dat ik vergeet adem te halen. Voor mij dus bij een eventuele volgende bevalling niet meer dit pompje. Mijn ervaring met het pompje tijdens mijn bevalling was dus niet zozeer positief. Wel is mijn ervaring natuurlijk maar 1 ervaring, er zijn genoeg positieve ervaringen. Ik zou zeggen: laat je gewoon goed informeren en kies voor jezelf wat jij denkt wat goed is.

 

Heb jij ook zo’n pompje gehad? En wat is jouw ervaring hiermee?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.