Elke zwangere mag trots zijn op haar lichaam

Want is het niet geweldig dat we een kindje mogen dragen?

Onzeker

In de appgroepjes en Facebookgroepen waar ik in zit valt me 1 ding op. De zwangere vrouwen daarin zijn zo onzeker over hun zwangere lichaam. De één vindt het vreselijk dat je nog niks ziet, de ander is bang dat ie gewoon dik lijkt in plaats van zwanger en weer een ander vindt haar buik alweer te groot. En ik vond het zo bijzonder, ik had dat namelijk helemaal niet. Ondanks dat mensen vinden dat ik ’te snel groei’ ben ik hartstikke trots op mijn buik.

13 weken zwanger

Trotse mama <3

Ik draag vol trots nu wat strakkere shirts en vindt het leuk om te laten zien dat ik zwanger ben. En ja ik krijg ook wel eens een opmerking als: “Je buik groeit wel héél erg snel hè!” Maar daar zoek ik dan maar niks negatiefs achter. Ik ben nu eenmaal klein en die baby moet daar toch in passen. Ik kan er ook niks aan doen. Ik probeer gezond te eten, vreet geen zakken chips leeg en probeer als het kan nog wat te bewegen.

Let’s be proud!

Dus lieve zwangere moeder. Ben je dun, dik, heb je een hele zichtbare buik of juist nog niet. Wees er trots op. Ons lichaam kan iets geweldigs! 9 maanden lang is ons lichaam het huisje van ons kindje. Er zijn zoveel vrouwen wie dit niet is gegund. En natuurlijk mag je wel eens klagen. Pff.. Ik vind zwanger zijn ook niet altijd even geweldig. Maar laten we vooral trots zijn op ons lichaam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.