Waarom jij een akupanel in huis moet nemen

Ben jij bezig met de verbouwing van je huis en mag je na gaan denken over de hele inrichting? Als jij zin hebt om eens wat nieuws aan de muur toe te voegen, in plaats van alleen een simpele lik verf, is een akupanel wellicht wat voor jou. Dit houten wandpaneel voegt namelijk niet alleen dynamiek en kleur maar ook een hele hoop sfeer aan jouw woonruimte toe. Wil je meer weten over alles dat met akupanelen te maken heeft? Lees dan gauw verder.

Wat zijn akupanelen precies?

Een akupanel is eigenlijk een groot wandpaneel dat je aan de muur kan bevestigen. Het bestaat uit langere houten stroken van een paar centimeter, die met een kleine ruimte er tussen, naast elkaar worden geplaatst. Deze wandpanelen lopen van de grond tot aan het plafond en kunnen helemaal aan jouw lengte aangepast worden. Zo heb je ook een XL akupanel 300 cm. Als je bijvoorbeeld een muur hebt van bijna drie meter, kan je dit akupanel er gemakkelijk op laten plaatsen.

Wat voor soorten akupanelen zijn er?

Hoewel het nu klinkt alsof je nu per definitie bij een akupanel een wand met houten uiterlijk krijgt, hoeft dat niet altijd zo te zijn. Je kan namelijk voor verschillende kleuren kiezen. Natuurlijk kan je wel gaan voor de houten kleur, door bijvoorbeeld eikenhouten panelen te laten plaatsen. In dat geval is het aan te raden om voor een lichte kleur te gaan. Tevens zorgt deze kleur voor een luxe uiterlijk van de kamer, en past het helemaal bij de beige, strakke en luxe trend van nu.

Ben jij liever van een meer minimalistisch uiterlijk? Dan kan je er ook voor kiezen om het wandpaneel zwart te laten kleuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor echt zwart eiken of voor lino zwart. Deze kleur zorgt echt voor een tijdloos uiterlijk en past volledig bij een huis dat met meer industriële en minimalistische tinten is ingericht.

Hoe bevestig ik een akupanel?

Het bevestigen van een akupanel is minder ingewikkeld dan het lijkt. Het is vooral van belang dat in eerste instantie goed wordt opgemeten hoe groot de muur is waarop je het paneel wil plaatsen. Je moet natuurlijk wel zorgen dat deze past. Vervolgens moet je zorgen dat het paneel wordt bevestigd. Dat kan je door deze te lijmen met speciale lijm. Als je dat niet helemaal vertrouwt, kan je ook altijd de wandpanelen bevestigen met schroeven.

Wat zijn de voordelen van een akupanel?

Naast het feit dat een akupanel zorgt voor een tijdloos en luxe uiterlijk, heeft het wandpaneel ook nog een ander groot voordeel. Dat is dat een wandpaneel vaak zorgt voor een hele goede akoestiek in huis. Het zorgt er namelijk voor dat er minder galm is en dat het huis niet hol klinkt. Dat komt doordat het vilt en de lamellen van het wandpaneel een geluidsabsorberend effect hebben. Dat draagt dus bij aan een fijner geluid in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.