Alles dat jij moet weten over ruwe edelstenen

Veel mensen houden van edelstenen. Niet alleen omdat ze soms heel veel waard kunnen zijn, omdat ze mooi glinsteren en er prachtig uit kunnen zien, maar ook omdat sommige mensen geloven dat ze natuurlijk krachten bezitten die jou beter kunnen laten voelen. In dit artikel leggen we je uit wat de ruwe edelstenen zijn ten opzichte van edelstenen, wat voor soorten je hebt en welke helende werking zij op jou kunnen hebben. Ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Wat zijn ruwe edelstenen precies?

Edelstenen zijn anders dan ruwe of ook wel onbewerkte edelstenen. Ruwe edelstenen zijn namelijk nog niet geslepen of hebben een andere bewerking gehad. Dit is puur zoals ze gevonden zijn. Je kan deze overal vinden. In rotsen, grotten, bergen of in ander gesteente. Wat ze zo bijzonder maakt is dat ze vaak al miljoenen jaren oud zijn. Je hebt dus echt een stukje geschiedenis in je handen. Daarnaast zou de onbewerktheid van de stenen dus ook maken dat je zo dicht mogelijk bij de interne energie van de steen kan komen.

Een steen zou door haar bewerking niet meer goed kunnen groeien. Je kan het eigenlijk vergelijken met de groei van een plant. Deze heeft zonlicht nodig om te groeien. Een steen heeft net zo goed energie nodig om door te blijven groeien, en dat kan deze minder wanneer eraan wordt geslepen. Toch kan dat natuurlijk ook. Wie weet wil je namelijk een bepaalde edelsteen in een sieraad verwerken of als bepaalde decoratie gebruiken. Maar wanneer je voor een ruwe edelsteen gaat, kies je daar eigenlijk wel bewust voor. Je wil dan namelijk iets merken van de natuurlijke kracht.

Wat voor soorten ruwe edelstenen zijn er?

Er zijn een hele hoop ruwe edelstenen waar je uit kan kiezen. Welke je aanschaft ligt volledig aan jouw smaak, voorkeur, en waarvoor je de steen wil gebruiken. Als deze puur ter decoratie is, dan kan je wellicht voor een grote glinsterende steen gaan. Maar als je de steen wil gebruiken voor een bepaald helend doeleind, dan ga je wellicht voor een hele specifieke.

Wat is de helende werking van edelstenen?

Men zegt dat elke ruwe edelsteen in elk geval haar eigen energie uitstraalt. Zoals elk object op aarde dat doet, of elk mens ook haar eigen energie heeft. Bepaalde soorten edelstenen hebben daarnaast een bepaald effect op verschillende delen in je lichaam. Zo heb je bijvoorbeeld rozenkwarts. Dit is een bergkristal en maakt onderdeel uit van de amethistenfamilie. Deze steen wordt echt gezien als het kristal van de liefde. Alle problemen die zich omgeven rondom het hart, zouden door een rozenkwarts beïnvloed kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een gebroken hart maar wellicht ook seksuele problemen.

Een bergkristal daarentegen, is weer een hele heldere steen die vooral een hele geneeskrachtige werking heeft. Het zuivert de energie om je heen en heeft zo een positief effect op alle negativiteit in je emoties en je lichaam. Op die manier heeft elke edelsteen haar eigen werking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.