10 x sneeuwvlok knutselen || Thema winter

Wil je werken in het thema winter? Dan moet je natuurlijk ook een sneeuwvlok knutselen. Ik heb de leukste knutsels op een rijtje gezet.

sneeuwvlok-knutselen
Bewaar op Pinterest

Sneeuwvlok van ijsstokjes

IJstokjes zijn ontzettend veelzijdig en leuk om mee te werken. Met een lijmpistool maak je als volwassene simpel de vorm van een sneeuwvlok. Laat de kinderen zich uitleven met knutselmaterialen als pompoms, strasstenen en meer. Met een touwtje er aan kun je ze ophangen.

sneeuwvlok-knutselen-ijslollystokjes

Sneeuwvlok raamhanger

Knip uit ronde vouwblaadjes een sneeuwvlok (zie knutsel hieronder). De cirkel die overblijft kun je mooi gebruiken als raamhanger. Beplak hem met stukjes vliegerpapier en je hebt een prachtige raamhanger. Natuurlijk ook in allerlei maten te maken. Juist leuk als het raam zowel grote als kleine exemplaren bevat.

Sneeuwvlok knippen

Een kleine activiteit met een groots effect. En vaak vinden kinderen sneeuwvlokken knippen ontzettend leuk. Vooral omdat iedereen het kan en het effect groot is. Vouw het papier 3 keer dubbel en knip aan de zijkanten figuren in. Als je het openvouwt heb je een sneeuwvlok.

sneeuwvlok-knutselen-knippen

Sneeuwvlok vouwen en knippen

Met witte koffiefilters kun je leuk knutselen. koffiefilters zijn dun maar absorberen snel. Het effect met bijvoorbeeld waterverf of ecoline is altijd erg mooi. Voor deze sneeuwvlok vouw je het rondje dubbel, en daarna nog 2 keer. Teken daarna met potlood een vorm erop. Let erop dat aan beiden kant gedeeltes van het papier aan elkaar blijven. Knip de sneeuwvlok uit. Met waterverf of ecoline kun je daarna de vlok versieren.

Aquabeads of strijkkralen

Met aquabeads of strijkkralen kun je ook ontzettend leuke winterfiguren maken. Op het net zijn allerlei patronen te vinden of laat je eigen fantasie je werk doen.

sneeuwvlok-knutselen-strijkkralen

Leestip: Sneeuwpop knutselen

Sneeuwvlok knutselen en stempelen

Mooie sterren stempel je makkelijk met een uitgesneden aardappel. Ook leuk om op deze manier inpakpapier te maken.

Wasco en ecoline

De gouden knutselcombinatie als je het mij vraagt. De vette wasco stoot de ecoline af en geeft daardoor een uitspringend effect.

sneeuwvlok-knutselen-wasco

Chenilledraad sterren

Eerst een ster in elkaar draaien met chenilledraad, om hem daarna te decoreren met mooie kralen. Hoe dan ook een mooie oefening voor de fijne motoriek.

Ster van ijsstokjes

Oudere kinderen vinden het vaak geweldig om met een lijmpistool te werken. Met houten ijslollystokjes kun je een leuk patroon maken en als ster in elkaar plakken.

Vogels in de sneeuw

Met peuters maak je dit leuke winters taffereel. Met vingerverf maak je sneeuw, en met lijm plak je een huisje in elkaar van ijsstokjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.