Een verbouwing gepland? Deze vakmensen schieten te hulp!

Ga je verbouwen? Dan moet je bepalen wat je zelf uit wilt voeren en waar je een vakman voor in wilt schakelen. Als je redelijk handig bent, kun je misschien aardig veel zelf doen. Toch ontkom je er ook dan waarschijnlijk niet aan om vakmensen in te schakelen. Om jou wat meer inzicht te geven in vakmensen die je bij een verbouwing kunnen helpen, zetten we er hier een aantal op een rijtje.

1. Elektricien
Als jouw woning of keuken een nieuwe indeling krijgt, is de kans groot dat er aanpassingen aan het elektra gedaan moeten worden. De stopcontacten, schakelaars en lichtpunten zitten anders misschien niet meer op de juiste plek. Omdat het belangrijk is dat het elektra veilig wordt aangesloten, besteed je dit uit aan een elektricien. Hij kan de bestaande elektra verleggen, maar ook nieuwe elektra aanleggen.

2. Loodgieter
Wie zijn badkamer of keuken gaat verbouwen, krijgt niet alleen te maken met elektra. Je moet waarschijnlijk ook afvoer- en waterleidingen verleggen. Wanneer je dit niet op de juiste manier doet, kan er een lekkage ontstaan. Dit kan leiden tot grote schade. Schakel daarom een loodgieter in voor werkzaamheden aan afvoer- en waterleidingen. Hij zorgt er namelijk voor dat alles op de juiste manier aangelegd wordt.

3. Dakdekker
Wanneer je vindt dat jouw woning te klein is geworden, wil je misschien een uitbouw realiseren. Bij zo’n klus komt behoorlijk wat kijken. In het uitgebouwde deel moet waarschijnlijk ook elektra komen en misschien heb je er wel afvoer- en waterleidingen nodig. Vandaar dat je vaak niet om een elektricien en loodgieter heen kunt. Daarnaast is het verstandig een dakdekker in te schakelen. Jouw uitbouw moet immers ook voorzien worden van een waterdicht dak en deze vakman kan dit voor je realiseren.

4. Schilder
Is het grootste deel van de verbouwing achter de rug? Dan kun je beginnen met de afrondende werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het schilderen en behangen van de muren. Dit is iets wat veel mensen zelf doen, maar mogelijk wil je dit wel uitbesteden. In dat geval ga je op zoek naar een schilder. De meeste schilders kunnen jouw muren niet alleen schilderen, maar ook behangen.

5. Tegelzetter
Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, wordt hij vaak betegeld. Tegels kunnen immers goed tegen vocht, iets wat voor behang en verf in (veel) mindere mate geldt. Als je de badkamer opnieuw wilt betegelen, doe je er goed aan hier een tegelzetter voor in te schakelen. Het aanbrengen van tegels is namelijk een vak apart.

6. Aannemer
We sluiten dit overzicht af met een aannemer. Deze vakman is onmisbaar bij een grootschalige verbouwing of de bouw van een nieuw huis. Een aannemersbedrijf coördineert niet alleen de hele klus, maar zorgt er ook voor dat de juiste vakmensen ingeschakeld worden. Hij spreekt met hen af wanneer ze aan de slag gaan en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen. Schakel je een aannemer in? Dan hoef je zelf niet achter vakmensen aan voor jouw verbouwing. Verder is een aannemer verantwoordelijk voor onder meer de inkoop van materialen en het aanvragen van vergunningen en ontheffing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.