Gratis sinterklaasspel printen | Printable

gratis-sinterklaasspel-printen

Wat is er leuker dan een gratis sinterklaasspel voor het hele gezin. Met een dobbelsteen, een paar pionnen en deze leuke printable maak je er snel een gezellige middag van.

Gratis Sinterklaasspel

Eigenlijk is het een pietenspel in plaats van een gratis sinterklaasspel want in dit spel hebben de pieten de hoofdrol. Welke piet vult als snelst alle schoentjes en is als eerst bij de finish? Een gezellig spel voor de hele familie. Met mijn eigen zoon van 7 hebben we het 2 keer naar elkaar gespeeld. Toen was ikzelf er vooral wel even klaar mee. Zet een bakje pepernoten klaar voor een half uurtje plezier. Oftewel, een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Dit ben je nodig:

Tip: Knutsel pietjes van houten pegdolls om het spel mee te spelen. Maak van vilt een pietenmutsje en met een paar roetveegjes heb je je eigen piet gemaakt.

Zo maak je het spel klaar

  1. Print het spel en print de kaartjes uit. Heb je de mogelijkheid, dan is een afdruk op A3 het leukst en meest duidelijk.
  2. Knip de kaartjes uit en leg ze omgedraaid op de plek die aangegeven staat voor de kaartjes.
  3. Eet wat pepernoten (ja echt, moet).

Het doel van het spel:
Het is druk in het huis van Sinterklaas. Veel schoentjes moeten gevuld worden en de pietjes gaan op pad. Maar dat gaat niet vlekkeloos. Welk pietje heeft als eerst de schoentjes gevuld en bij de finish aangekomen? Dat pietje heeft gewonnen!

Zo moet het:

  1. Kies een pion of een pietje als je die hebt.
  2. Wie gooit het hoogst? Die speler mag beginnen.
  3. Gooi om de beurt met de dobbelsteen. Kom je op een vakje met een schoen, dan pak je een kaartje en voer je het kaartje uit.
  4. Welk pietje is als eerst bij de finish? Die heeft gewonnen.
Wat is er leuker dan een gratis sinterklaasspel voor het hele gezin. Met een dobbelsteen, een paar pionnen en deze leuke printable maak je er snel een gezellige middag van.
Om te bewaren op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.