Een deurmat op maat


Je doet de deur open, stapt naar binnen en het eerste waar je op staat is de deurmat. Of het nu thuis is, bij de voordeur, de schuifpui, in de schuur of op het werk, het is de binnenkomer waar je niet omheen kunt. Je veegt je schoenen en doet ze misschien wel uit. De deurmat is de grens tussen buiten en een schone vloer binnen. Water, zand, bladeren en modder van kinderen, huisdieren, bezoek en jezelf, een deurmat krijgt veel te verduren. Daarom zijn er verschillende soorten deurmatten: een droogloopmat, schoonloopmat, rubberen mat, kokosmat, borstelmat of zelfs een spaghettimat. Matten voor binnen, buiten, in serres, tuinhuizen en garages. En die zou je dan los op de vloer kunnen leggen, voor de deur. Maar, elke gebouw is anders, en deuren zijn er in vele breedtes.


Past precies

Veel huizen hebben een kruipluik net achter de voordeur. Dat luik is groter dan een standaard deurmat, en de maat varieert van huis tot huis. Omdat het luik open kan, stopt daar de normale vloer en zou je daar graag de deurmat op maat willen hebben. Ook zijn er huizen met een kleine of smalle gang, bijvoorbeeld oudere huizen hebben vaak een kleine gang met veel hoekjes. Een deurmat op maat kan dan precies in de gehele gang of het eerste deel van de gang worden gelegd, aansluitend op de dorpel, het kozijn van de meterkast, kastdeur en gangdeur. Zo voorkom je dat er rondom de deurmat enkele centimeters vloer zichtbaar is en ligt de deurmat netjes tot de muur.


Net ernaast

Een dubbele openslaande deur, een schuifpui, openslaande deuren naar een serre, dan wil je een deurmat die voor de gehele opening ligt. Voor het zicht, zodat het er netjes en symmetrisch bij ligt, maar ook praktisch. Kinderen, huisdieren en bezoek lopen anders net langs de deurmat, met de vieze schoenen naar binnen. Dan heb je misschien wel een schone deurmat, maar geen schoon huis. Een deurmat op maat maakt veel mogelijk. Precies de breedte die je wilt, net de ruimte opvullend voor, tussen of naast de convectorput en dezelfde stijl en materiaal bij de voordeur en achterdeur.


Finishing touch

Afgeronde hoeken, ovaal, rechthoekig of juist vierkant. Symmetrisch in de ruimte of juist in een hoek. Een eigen tekst of opdruk en ruime keuze aan kleur en materiaal. Zo krijg je precies de binnenkomer die past bij de rest van het interieur, een ware finishing touch. Zoiets praktisch als een deurmaat mag toch ook mooi zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.