De schoencadeautjes-actie: Wat zit er in een zak?

Jullie hebben zo massaal geliked, gedoneerd en speelgoed gegeven. Ik vind het wel zo eerlijk dat ik jullie ook het resultaat laat zien.

In het kort

Het idee was simpel. Ik zou voor minima-gezinnen in de omgeving een pakketje met schoencadeautjes maken. Mensen konden speelgoed brengen of geld doneren en uiteindelijk zou ik de cadeautjes verdelen en aan de ouders geven. Doordat ik jaren geleden al een keer een sinterklaasactie heb gehouden wist ik wat de valkuilen zouden zijn en zou ik alles gestroomlijnd organiseren 😉

En eigenlijk was dat ook wel zo hoor. Alleen liep het weer geheel uit de klauwen natuurlijk. Maar wel goed uit de klauwen. Er werd in totaal wel zo’n €400,- gedoneerd, bakken vol speelgoed gedoneerd en iedereen wilde wel helpen. Voor zo’n 19 lieve kinderen heb ik een mooie tas met cadeaus mogen vullen en ik laat je graag zien wat er zo ongeveer in zit.

Volg je mijn Weggeefkast al?

Show me the bag

Geen enkele tas is hetzelfde natuurlijk maar ik laat je graag de inhoud van deze tas voor een mooie dame van 2,5 jaar zien. De ouders konden 3 hobby’s of interesses doorgeven en verder wist ik niet veel van de kinderen. Vaak niet eens een naam. Dus een beetje op gevoel heb ik het speelgoed verdeeld. Zoals je hieronder kunt zien is het een mix van van alles. Van een stuk of 5 boekjes, popjes, een knuffeltasje, een spel, snoepjes, een bakmix en meer.

Psst.. Mag ik je nog even wijzen op de bol.com-link? Bestel jij iets bij bol, gebruik dan mijn link. De commissie die ik krijg besteed ik aan het weggeefkastje.

Nieuw speelgoed

Ik ben blij dat ik ook voor de kinderen een bon heb kunnen kopen van de speelgoedwinkel hier in het dorp. Zo kunnen alle ouders zelf iets voor hun kind uitzoeken. Dat is toch het mooiste!
Ook had een een lijstje met allerlei pakketjes Duplo en Lego gemaakt waar de ouders wat uit mochten kiezen. Toen er onverwacht nog een mooie donatie binnenkwam wilde ik voor alle kindjes een doucheproduct van Neutral erbij kopen. Dus dat heb ik gedaan 🙂

En volgend jaar?

Dat weet ik echt nog niet. Dat duurt nog zo lang! Wat ik wel weet is dat ik erg vatbaar ben voor het ‘leed’ van kinderen. Dat ik weet dat er kinderen zijn die zonder een fatsoenlijk cadeautje de Sinterklaasperiode door moeten, dat maakt mij als moeder erg verdrietig. Dan ben ik blij dat ik iets kan doen. Maar we zullen zien hoe het loopt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.