Budgetproof van kinderkamer naar tienerkamer

De tijd van tientallen knuffels op het bed is voorbij. Je kind wordt een tiener en bij een tiener hoort een passende kamer. De posters van hun kinderidolen maken plaats voor posters van Harry Styles en het behangetje van spongebob moet ingeruild worden voor iets stoerders. Maar hoe doe je dit op budget?

Kinderbed wordt tienerbed

Bij een slaapkamer begin je bij de basis. Is het bed nog goed en groot genoeg? Kan je kind er nog goed in liggen? Ook als de groeispurt begint? Denk dan ook eens aan een slaapbank op de kamer. Een goede plek om te chillen en handig voor logés. Vergeet zeker geen bureau. De tiener moet straks een rustige, fijne plek hebben om te studeren. Het hoeft echt niet allemaal nieuw. Op tweedehands sites kun je vaak ook goede meubelen vinden. Toch liever nieuw? Kijk dan eens op de site van OTTO, ze hebben meubilair voor elke kamer in het huis.

De muur als eye-catcher

De muur is zo’n groot deel van de slaapkamer. Wil je echt ware make-over, dan verander je ook de muur. Ga voor een behangetje met een stoere print als een houtprint of baksteenprint. Of ga voor een kleur die eruit springt. Iets gedurfder? Ga eens aan de slag met verschillende kleuren en schilderstape. Door vlakken te creëren maak je ook met een klein budget een grote verandering.

De details vullen aan

Misschien heb je inmiddels een gave graffiti-wall, maar pronkt een Teletubbies dekbedovertrek nog steeds op het tienerbed. Dat kan natuurlijk niet. Zorg voor een passend dekbedovertrek, trek de kinderposters van de muur en vervang ze door posters van stoere quotes of figuren. Leg je er ook een nieuw kleedje neer? Dat ziet er al veel beter uit.

Wees creatief

Vooral met een klein budget moet je creatief zijn. Natuurlijk hoef je geen compleet nieuwe set meubels aan te schaffen. Tweedehands kun je vaak allerlei goede meubelen en accessoires vinden. Anders doet een likje verf ook wonderen. Misschien heb je nog iets aan deze tips:

  • Kies 1 kleur voor de accessoires en spuit een aantal dieren of beeldjes in die kleur. Neem ook bijvoorbeeld fotolijstjes mee waar je foto’s in kunt doen van vrienden en vriendinnen.
  • Bestel een gave muursticker of deursticker als eye-catcher.
  • Een zitzak of loungestoel is altijd een goed idee bij tieners.
  • Sportfan? Denk eens aan een skateboard als boekenplank of een basketbalnet boven je bed.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte, zo blijft de kamer netjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.