De verbouwing van onze achtertuin

Dat is al een tijdje geleden weer dat ik over onze verbouwing schreef. Tijd om jullie onze achtertuin te laten zien. Iets waar ik ongelooflijk blij mee ben!

verbouwing-achtertuin

Het oerwoud

Toen we ongeveer anderhalf jaar geleden ons huis kochten en verbouwden hadden we gelijk besloten dat we de achtertuin later wel zouden doen. Toen we hier dan een jaar geleden kwamen wonen en het bleek steeds zulk lekker weer te zijn, irriteerde ik mij echt mateloos aan die tuin. Het was een mega groot oerwoud. Dat het ons flink wat centjes zou gaan kosten dat was ook niet echt een verrassing. Maar nu ben ik er ontzettend blij mee en laat ik hem met trots zien.

Wat hebben we laten doen?

In de tijd dat we met de tuin bezig gingen was ik net in mijn burn-out. Ik heb dan ook letterlijk niks gedaan aan de tuin. Jan heeft veel geholpen en we hebben heel veel laten doen. Zo moest de hele tuin opgehoogd worden, moest er betegeld worden en hebben we een overkapping laten plaatsen. Dit alles heeft met elkaar wel zeker een maand of 4 geduurd. En we zijn er nog niet. We willen graag tussen ons huis nog een schutting en er mist nog wat beplanting.

Het resultaat

Mag ik een klein applausje alsjeblieft? Ik ben hier zo ontzettend blij mee! Ja in totaal zijn we denk ik wel 12.000 euro verder hoor maar hier word ik wel heel erg blij van. Je begrijpt dat de beplanting nog flink moet gaan groeien, het lijkt nog best kaal maar ik denk dat aan het eind van deze zomer de tuin er al weer heel anders uit ziet. Zo wil ik een stukje met kruiden aan leggen, hebben we een appelboom, perenboom en kersenboom gepoot en hoop ik dat de bloemen vol op in bloei staan. Ik ben zelfs een klein moestuintje begonnen. Hoe leuk is dat?

Kindvriendelijke tuin

Naast dat het een lekkere tuin is om in te relaxen vind ik het ook belangrijk dat het voor Gijs ook een lekkere tuin is. Hij heeft de ruimte om lekker te rennen en te voetballen. Ook hebben we een klein zandbakje en voor een tientje een trampoline gekocht. Als hij bevalt kopen we waarschijnlijke een nieuwe bij een winkel in de buurt of een online site als strayshop.nl .Ook hebben we gesproken over een speelhuisje of schommel. Wie weet komt dat in de toekomst nog.

Voor en na

Dit blijft toch het leukst en meest shocking vind ik zelf, de voor en na-foto’s. Wat een verschil!

voor-en-na-tuin
voor-en-na-tuin
voor-en-na-tuin

*Betaalde link

5 Comments

  1. Wat een heerlijke ruimte. Wij zijn er ook druk mee geweest en ik ben bezig een pluktuin te realiseren met bloemen, fruit en kruiden

  2. Mooi maar ik zou nog wilde bloemen zetten maar resultaat is 👍💋

    1. Ja dat willen wij inderdaad ook nog heel graag 🙂

  3. Nathalie / Volgmama.nl

    15 april 2019 at 09:15

    Gaaf! Het resultaat is erg mooi geworden. Wij gaan binnenkort ons fietsenschuurtje opknappen. Nu ik je blog zie zal ik meteen VOOR foto’s maken voordat ik het vergeet hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.