De beste fundering voor jouw tuinhuisje

Overweeg je om een tuinhuisje in jouw tuin te laten plaatsen? Je moet er dan natuurlijk wel goed op letten waar je deze plaatst, met welke materiaal je aan de slag gaat, en welke fundering je hiervoor nodig hebt. In dit artikel leggen we uit voor welke fundering je het beste kan gaan en wat hier de voordelen van zijn. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Waar moet ik over nadenken bij het plaatsen van een tuinhuisje?

Als jij te veel spullen in huis hebt, kan het handig zijn om een tuinhuis te kopen. Een plek waar je bijvoorbeeld al je fietsen, gereedschap en spullen kan leggen die je zelf niet zo snel gebruikt. Er zijn een aantal dingen waar je over moet nadenken wanneer je een tuinhuis wil aanschaffen.

Allereerst is de grootte natuurlijk belangrijk. Je moet immers wel een tuinhuis hebben dat in je tuin past en je wil tegelijkertijd ook niet dat het tuinhuisje de hele tuin overneemt. Bedenk dus wat je graag in je tuinhuis wil plaatsen. Als dit alleen wat gereedschap is, kan het huisje best wat kleiner zijn. Maar als je allerlei grote apparatuur wil plaatsen, dan moet je wellicht een iets grotere nemen.

Ook de wanddikte is belangrijk om te overwegen. Goedkopere tuinhuisjes zijn vaak maar 19 mm dik, wat vaak wordt afgeraden want daardoor kan het huisje veel sneller slijten. Het is beter om voor een dikte van 28 of zelfs 45 mm te gaan. Zo bewerkstellig je een lange levensduur van jouw tuinhuis. Kijk daarnaast ook naar het dak dat je plaatst op het huisje. Een plat dak is doorgaans de meest gebruikte optie en tevens de meest betaalbare. Het ligt er vervolgens aan wat voor materiaal je op het dak plaatst. Dat kan luxe epdm rubberfolie zijn, of easyroofing aluminium folie. Hoe dan ook moet je iets van deze materialen op het dak plaatsen om te zorgen dat ze waterdicht zijn. Je kan natuurlijk ook voor een schuin dak gaan. In dat geval kan je een lessenaarsdak of een zadeldak nemen waarmee je zorgt dat het water naar beneden stroomt.

Tot slot is het belangrijk dat je het tuinhuisje goed behandeld zodat deze niet door alle weersomstandigheden wordt aangetast. Je kan daarbij kiezen voor het impregneren of het verven van de buitenkant. Bij impregneren breng je alleen een simpele basis voor aflakken aan. Een nadeel hiervan is dat het hout uiteindelijk alsnog nat wordt en dat slecht is voor de duurzaamheid van het tuinhuisje. Je kan beter ervoor kiezen om ook nog een laag grondverf aan te brengen (die je vervolgens weer kan lakken).

Wat voor fundering heb ik nodig?

Buiten alle materialen om moet je natuurlijk ook nadenken over de plaatsing van het tuinhuisje. In dit geval kan je het beste kiezen voor beton poeren. Dit zijn houders gemaakt van stevig beton, die vooral geschikt zijn om zwaardere constructies zoals een tuinhuisje te tillen. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je weet dat jouw huisje niet zal weg waaien. Het maakt daardoor het tuinhuisje veel duurzamer en jij kan veel langer genieten van deze extra ruimte bij je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.