5 x inspiratie voor op de speelkamer

inspiratie-speelkamer

Zoals je misschien wel of niet weet is de speelkamer nog een ruimte die wij moeten verbouwen. Hoog tijd om mijn ideetjes eens op een rijtje te zetten en vertel jullie over de artikelen van Veneta.

 

inspiratie-speelkamer

Leeshoekje

Ik vind het belangrijk dat Gijs in ieder geval de mogelijkheid heeft om lekker te lezen. Dat wil ik graag blijven stimuleren. Op zijn kamertje heb ik al een tipi waar hij lekker in kan liggen te lezen maar ook op de speelkamer wil ik graag een lekker knus hoekje maken. Eigenlijk zal ik zoiets als hieronder wel willen maken. Ik zat al even te kijken naar een leuk kinderbankje ofzo, of een mooi groot kussen maar die krengen zijn hartstikke duur. Misschien kan ik iets met een matras doen? Ik ben er nog niet helemaal uit.

No Title

No Description

 

Opbergruimte

Ik vind het belangrijk dat het niet constant een overvloed aan speelgoed is in de speelkamer maar dat als het nodig is dat het ook gewoon een lekkere ruimte kan zijn zonder te veel rommel. Nu hebben wij al 3 van die ‘Trofastkasten’ van Ikea. Die kun je mooi op elkaar stapelen en er kan heel veel speelgoed in. Maar Gijs heeft ook veel grote ’toet toet’ dingen. Je weet wel van die garages en brandweerkazernes en die moeten dus ergens staan. Daar zoek ik eigenlijk nog een oplossing voor. Iets met brede planken?

 

No Title

No Description

 

Speeltafel

Ook komt er in Gijs’ speelkamer een hoekje om te tekenen, knutselen en te puzzelen. Het liefst heb ik een iets grotere tafel voor hem maar ik ben bang dat daar de ruimte gewoon niet voor is. Zoiets als hieronder vind ik dan ook wel weer heel gaaf. Die kleuterstoeltjes zijn vast wel ergens te krijgen.

 

No Title

No Description

 

Speelruimte

Naast de hoekjes wil ik in het midden graag ruimte voor Gijs om echt te kunnen spelen. Als echte autocoureur moet er natuurlijk niet te veel rommel staan om over de grond te racen. Misschien een mooi kleed op de vloer? Al denk ik niet dat dat gewaardeerd wordt ­čśë

 

Welcome to the jungle ­čŽü Love this Image of our House Bed in this months @yourhomeandgarden magazine Styling by @nesdesign Photography by @flashstudiosnz

2,364 Likes, 260 Comments – Mocka Australia (@mockaaustralia) on Instagram: “Welcome to the jungle ­čŽü Love this Image of our House Bed in this months @yourhomeandgarden magazine…”

 

 

E├ęn geheel cre├źren

Ik wil graag ├ę├ęn geheel in de speelkamer. Dus niet een beetje autothema, een beetje dieren en een beetje ridders en dan nog honderduizend kleuren maar ik wil graag 1 thema. Wat voor thema? Daar ben ik echt nog niet uit. Wij hebben nog een hele mooie donkerblauwe kleur verf hier in huis staan, die gaat sowieso op de muur. Maar voor de rest? Blanco. Het is ook net, hoe langer ik er over nadenk hoe ingewikkelder het allemaal wordt.

 

No Title

No Description

 

Waar moet je nog meer aan denken?

 

Vloer

Leuk zo’n mooie houten vloer, maar kan ie ook tegen een stootje? Ik weet wel dat er bij ons geen dure vloer in de speelkamer komt. Voordat je het weet zitten de eerste pennenstrepen en krassen er al in. Of ga je juist voor vloerbedekking, vinyl of tegels? Tegels zijn dan misschien een beetje kil maar wel goed schoon te houden.

 

Raamdecoratie

Ook in de speelkamer is raamdecoratie natuurlijk nodig. Maar ga je dan voor gewone gordijnen, jaloezie├źn of misschien pliss├ęgordijnen. Misschien zelf wel pliss├ęgordijnen in combinatie met overslaggordijnen. Hoe dan ook, goede raamdecoratie brengt ook sfeer. Het leuke van pliss├ęgordijnen is dat ze van de bovenkant en onderkant dicht kunnen. Handig voor als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont en wat rust wil cre├źren. Op die manier kun je de drukte buiten houden maar toch voor genoeg daglicht zorgen. Bestel je bijvoorbeeld  pliss├ęgordijnen op maat van Veneta, dan weet je zeker dat het past en heb je er zo min mogelijk werk van. Ook hebben deze gordijnen een isolerende werking, zowel qua temperatuur als qua geluid. Das handig!

 

 

Veiligheid

Logisch natuurlijk, maar zorg voor een veilige ruimte. Geen losliggende kabels, open stopcontacten en meubels met scherpe kanten. Maar denk je bijvoorbeeld ook aan de touwtjes van bijvoorbeeld zo’n rolgordijn? Bestel je dus bij zo’n bedrijf als Veneta, dan zorgen ze er voor dat er een kindveiligheid systeem is meegeleverd zodat er op dat gebied niks mis kan gaan.

 

Je hoort het wel weer, ik ben er nog lang niet uit. Jij nog een leuke tip voor mij?

 

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.