5 tips om een kleine woonkamer in te richten

Een kleine woonkamer hoeft niet persé een nadeel te zijn. Het kan juist een fijne knusse ruimte worden. Met deze tips voorkom je dat het onpraktisch en vol wordt.

De juiste meubelen

Heb je een kleine woonkamer? Dan zijn de meubelen die je kiest extra belangrijk voor je inrichting. Je kunt met de verkeerde meubelen al snel de ruimte onpraktisch inrichten. Meet voordat je gaat shoppen de ruimtes goed in en maak desnoods een plattegrond om een goed plan te maken. Wel zijn er richtlijnen die kunnen helpen bij het inrichten van een kleine woonkamer. Kies ervoor om een hoekbank kopen dan losse elementen, zo kunnen meer mensen zitten op minder ruimte.

kleine-woonkamer-inrichten

Voorkom drukke prints

Een no-go op het gebied van kleine woonkamers is het gebruiken van drukke prints. Ga liever voor lichte uni kleuren die goed bij elkaar passen. Kleuren die het licht weerkaatsen, maken een kamer lichter en groter – denk aan tinten als blauw en groen, crème, lichtgeel en wit.

kleine-woonkamer-inrichten

Less is more

Heb je een kleine woonkamer dan moet je keuzes maken. Je kunt niet de grote staande lamp, die mooie reusachtige plant en dat bijzettafeltje. Ga voor minder met ook zo min mogelijk ‘prullaria’. Minder spullen doen de kamer rustiger en groter ogen.

Ken je trucs

Iedereen weet dat horizontale strepen je breder doen lijken. Dat soort trucjes werken ook in je woonkamer. Denk ook eens hier aan:

  • Maak gebruik van spiegels. Deze laten je kamer groter lijken.
  • Ga voor gordijnen tot de grond.
  • Ga voor tv beugels in plaats van een gehele kast. Scheelt toch weer in ruimte.
  • Zwevende meubelen zijn ook een goed idee. Doordat je de vloer niet gebruikt creëer je toch een beetje extra ruimte.
  • Ga in plaats van een staande lamp voor een mooie hanglamp.
  • Hang je planten op tussen het kozijn.

Werk de hoogte in

Je hebt dan misschien niet heel veel ruimte om spullen neer te zetten maar vergeet niet dat je ook in de hoogte kunt werken. Met de ruimte om bijvoorbeeld je tv te gebruiken kun je al heel veel. Een smalle hoge kast is minstens zo efficiënt als een lage brede kast. Zo maak je ook van jouw kleine woonkamer een fijne knusse plek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.