Pannenkoeken met verborgen groente – eet hij het op?

pannenkoeken-verborgen-groente

Soms zijn er volgers met zulke leuke ideetjes. Dan wil ik dat ook graag proberen. Naar aanleiding van deze blog kreeg ik de tip om pannenkoeken met verborgen groente te maken. Benieuwd of mijn peuter dat eet?

 

pannenkoeken-verborgen-groente

 

Hoe heb ik het gemaakt?

Nou, das niet zo heel moeilijk. Ik ben naar de winkel gegaan en heb gewoon zo’n pakje met pannenkoekenmix gekocht. Als tip kreeg ik om er minder melk bij te doen en een extra eitje. Dit heb ik dus maar gedaan. Ik zou die dag eigenlijk broccoli eten, dat stond in de koelkast. Ik vond het het proberen waard.

 

Aan de kook

Ik heb zo’n 250 gram broccoli gepureerd. Daarna heb ik het samen met een halve pak mix, 2 eieren en melk op de gok gemixt.  So far so good. Ik moet zeggen, het mixje zag er echt goor uit. Blegh! Ik kan er niet meer van maken, sorry. Ik heb het maar als gewone pannenkoeken gebakken.

 

Het resultaat

Gelukkig trok het groene wel iets weg en leek het toch op een gewone pannenkoek. Met een beetje stroop en suiker zag het er nog lekker uit ook. Ik heb een stukje geproefd zonder suiker en stroop en de broccoli was zeker aanwezig maar niet overheersend. Ik was erg benieuwd of meneer de peuter dit zou willen eten.

 

pannenkoek-verborgen-groente

Het uur der waarheid

Gijs weet dondersgoed wat een pannenkoek is en was dus ook erg blij dat we dat gingen eten Ik heb een flinke lading stroop gebruikt (jaja sugarhaters .. kom maar door met dat commentaar) om de boel nog een beetje te verbloemen. En wat denk je?

 

pannenkoeken-verborgen-groente

 

Die hele pannenkoek gewoon op h├Ę! Had ik echt niet verwacht. Ik heb de overige pannenkoeken met verborgen groente ingevroren voor een makkelijke avond. Ik snap heus wel dat hij uiteindelijk niet veel groente binnen heeft gekregen maar voor een peuter dat zo goed als niks binnen krijgt moet dat kleine lichaampje toch wel een kleine vitamineshock heeft moeten krijgen. Dit gaan we vaker eten ­čśÇ

 

Heb jij ook zo’n lastige eter? Lees dan hier het advies dat ik van het consultatiebureau heb gekregen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.