Na de zwangerschapsverlof weer aan het werk

Na de zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan kan best pittig en heftig zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat het best lastig kan zijn. Vandaag op mijn blog een gastblog van  sollicitego.nl die je tips geven om je een beetje op weg te helpen.

 

werken-na-verlof

 

Weer aan de slag na je zwangerschapsverlof

Om na de fijne maar ook intense periode na de geboorte van je kind weer aan het werk te gaan, kan best heftig zijn. De kans is groot dat je je kind gaat missen en je bent natuurlijk een tijdje uit de werksfeer geweest. Toch heb je waarschijnlijk ook weer zin om aan de slag te gaan en voor jezelf bezig te zijn. Om je een beetje op weg te helpen heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Langsgaan op je werk

De eerste stap die je kunt zetten na een periode van afwezigheid, is voordat je weer begint langsgaan op je werk. Op deze manier kun je iedereen even zien en op de hoogte worden gesteld van de veranderingen die mogelijk hebben plaatsgevonden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om je baby kennis te laten maken met je collega’s. Wanneer je dan weer aan het werk gaat is de stap iets minder groot.

 

Competenties

Om weer volwaardig mee te draaien in het bedrijf waar je werkt, is het handig om je goed bewust te zijn van jouw competenties. Denk even bewust na over de dingen waar jij goed in bent en probeer deze op papier te zetten. Je kunt hier vervolgens weer kracht uithalen en optimale resultaten mee behalen. Vind je dit moeilijk om te bedenken? Misschien kun je inspiratie halen uit de competentielijst . Deze lijst biedt een volledig overzicht van de bestaande competenties. Misschien heb jij wel een competentie waar je het bestaan nog niet van af weet.

 

Neem de tijd

Door het moederschap kan de balans tussen je leven en je werk enigszins verstoord raken. Het kost allebei veel tijd en aandacht en met name in het begin zal het even wennen zijn. Neem hiervoor dan ook de tijd en maak niet te snel grote beslissingen waar je later misschien spijt van krijgt. Geef dit ook aan bij je leidinggevende of collega’s, zo komt niemand voor verrassingen te staan.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je met een gerust hart weer de werkvloer op!

 

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met sollicitego.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.