‘Hoeveel kost mijn kind’ door Elke

elke-steenhuis-elkeblogt

In mijn nieuwe rubriek ‘hoeveel kost mijn kind’ vertelt een ouder eerlijk over de uitgaven voor de kinderen. Vandaag begin ik! Hoeveel geld geef ik eigenlijk uit aan dat kleine monstertje? Ik vertel alles!

 

elke-steenhuis-elkeblogt

 

Elke

 

Wie ben ik?

Ik ben Elke Steenhuis en deze blog is van mij voor als je het nog niet wist. Ik woon samen met mijn man Jan (30) en zoon Gijs (2). Wij zijn bezig met een nieuwe woning in het centrum van Klazienaveen. Dit is een vrijstaande woning en er moet héél veel aan gebeuren. Alsof we het nog niet druk genoeg hebben werken we ook nog. Ik werk als lerarenondersteuner op CB het Talent in Emmen voor 26 uur en Jan werkt als fulltime als chef-kok bij Flanagan’s. Wij zien onszelf als ‘gemiddeld’. Niet rijk maar ook niet arm. Wel denk ik dat we financieel het best goed hebben. We kunnen in principe doen wat we willen. Wel let ik op wat ik uitgeef. Met boodschappen doen bijvoorbeeld ga ik naar de Lidl en let ik op wat ik koop. Voor de rest verdien ik af en toe wat met deze website. Maar dat is niet veel meer dan € 100,- in de maand.

 

klussen-met-een-kleintje

 

Uitgaven

 

Verzoringsmiddelen

Voor Gijs koop ik badderspullen van Neutral. Dit koop ik omdat hij veel last heeft van allergie. Luiers koop ik voornamelijk bij het Kruidvat en voor de nacht van Pampers. Luierdoekjes koop ik ook van Pampers, die werken voor ons perfect. Voor de rest koop ik af en toe een keertje een nieuwe tandenborstel en wat vaseline. Ik gok dat ik per maand rond de € 35,- kwijt ben.

 

Kleding

Kleding koop ik niet persé bij 1 winkel of van 1 merk. Wel ben ik fan van de broekjes van Name It, die zitten gewoon perfect. Rompers koop ik meestal bij de HEMA. Voor de rest shop ik veel bij de H&M en online bij de Wehkamp. Ik vind het belangrijk dat de schoenen van goede kwaliteit zijn. Die koop ik dan ook bij de schoenenwinkel hier op het dorp.

 

Opvang

Gijs gaat naar een opvang hier in het dorp. Nu wij veel aan het klussen zijn gaat Gijs ook op Jan’s vrije dagen naar de opvang zodat Jan kan klussen. Dat betekent dan ook dat we rond de € 200,- hier aan kwijt zijn. Gelukkig krijgen we ook een deel terug want dat is wel duur zeg!

 

Boodschappen

Boodschappen doen doe ik vaak bij de Lidl. Ik probeer rond de € 50,- klaar te zijn. Voor Gijs neem ik wel wat extra dingen mee. Zo lust hij graag speculoos op brood, dat koop ik dan ook. Ook koop ik voor hem speciaal toetjes en koop ik veel extra fruit. Ik gok dat ik aan Gijs €10,- extra kwijt ben aan boodschappen.

 

Dagjes uit

Op het moment gaan we niet veel dagjes uit. Wel ga ik zo af en toe eens naar zo’n binnenspeeltuin, dat vindt Gijs erg leuk. In de zomer gaan we wel eens naar de dierentuin of zoiets. Ik gok dat ik maandelijks gemiddeld zo’n €10,- kwijt ben.

 

Speelgoed

Oké dit is zo’n dingetje waar voor mezelf wel wat te verbeteren valt. Ik ben een beetje een soort van uhhmm.. verwenmoeder zeg maar. Ik verwen dat kind best wel! Niet eens persé met dure dingen hoor. Ik speur gewoon regelmatig marktplaats af. Laatst had ik zo’n superleuk keukentje van Ikea op de kop getikt voor € 25,- inclusief allemaal keukenspulletjes. dat kan ik dan echt niet laten liggen. Voor verjaardagen en Sinterklaas houd ik € 50,-. Ik denk dat ik gemiddeld in de maand rond de € 20,- zit. Ja, ik weet het. Ik verwen dat kind!

 

 

Abonnementen/clubs

Op dit moment is Gijs alleen maar lid van de bieb, en dat is gratis 🙂

 

Kapper

Gijs gaat zo ongeveer 1 keer per maand naar de kapper, daar betalen we dan € 16.50 voor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.