Tips

Kattenschrik van de Action – geen goede ervaring

Ik nam het mee, de kattenschrik van de Action. Maar wat een rommel is dat zeg! Benieuwd naar mijn ervaring?

Kattenplaag

We hebben in onze tuin best veel last van ongewenste katten. Wij zijn met z’n allen hartstikke allergisch voor katten en hebben ze zelf ook niet. Ik vind dat best een beetje irritant die katten in onze tuin. En ook niet 1 kat maar wel 3 of 4 verschillende soorten. Jan vertelde al dat hij iets wilde kopen tegen die beesten. We hadden al een keer koffiedik in de tuin gegooid maar dat hielp niks. Bij de Action zag ik toevallig kattenschrik staan en ik dacht, meenemen!

Strooien maar

“Mooi! Ik ga het gelijk in de tuin gooien.” Oké ik zal eerlijk zijn, Jan zei niet letterlijk gooien maar dit gebeurde dus wel. Het was lekker warm, weinig vocht in de lucht, een redelijk windje en Jan strooide als een ware wannabe zwarte Piet het kattenkruid in de tuin. Maar echt handenvol hè! Ik stond een meter of 5 er vanaf en ik ging bijna over mijn nek van de geur. Gatsiedarrie! Snel naar binnen.

Geen succes!

Het was heerlijk weer en die middag ging ik in de hangmat liggen in ons mooie tuintje. Het duurde niet lang en de stank drong mijn hersens binnen. Half kokhalzend (oké klein beetje overdreven) rende ik naar binnen. Ook later toen ik de was even van de lijn haalde, inmiddels wel 6 uur later drong die kotsende geur weer binnen. Blegh! Is het een keer lekker weer, moet ik alsnog binnen zitten.

Kattenschrik, mensenschrik

Uiteindelijk kun je moeilijk doen, maar het spul werkt wel. Geen kat meer gezien in onze tuin! Je kunt zelf ook niet meer in de tuin zitten maar katten? Nee, nergens meer.

12 thoughts on “Kattenschrik van de Action – geen goede ervaring

 1. Hoi,
  Wij zijn een kinderdagverblijf en hebben een buurvrouw met (jawel) 30 katten!
  Geloof me, zelfs met een net o er de zandbak, slaagden ze nog erin om de behoefte daar te doen..
  Ik las ergens dat zwarte peper hielp. We hebben dan rondom de tuin en het terras zwarte peper gestrooid.
  En wonder boven wonder… Het werkt!
  Ze zijn nu ( een jaar later ondertusden) niet meer gekomen!
  We strooien elke 2 maand eens rondom de tuin, nooit binnenin want daar spelen de kids..

 2. Het help perfect👍
  Jammer ik zie het niet meer bij de action staan, wie weet waar het nog te koop is.
  Een beetje te strooien is al voldoende SUPER 👍

 3. Deze “kattenschrik” heb jk eigenlijk gekocht omdat we heel veel vogels in onze tuin hebben waar af en toe een kat naar zit te kijken..
  Ik vraag me dus af of het niet gevaarlijk voor vogels is.

 4. Heb net vanmiddag n pak Kattenschrik gekocht bij de Action bij mij in Apeldoorn.
  Ben dus heel benieuwd of t echt werkt. T ruikt wel sterk ja maar je hebt maar heel iets nodig!! Dom om zomaar n heleboel gelijk te strooien!! De gebruiksaanwijzing staat niet voor niets op de verpakking!! 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.