Kattenschrik van de Action – geen goede ervaring

Ik nam het mee, de kattenschrik van de Action. Maar wat een rommel is dat zeg! Benieuwd naar mijn ervaring?

Kattenplaag

We hebben in onze tuin best veel last van ongewenste katten. Wij zijn met z’n allen hartstikke allergisch voor katten en hebben ze zelf ook niet. Ik vind dat best een beetje irritant die katten in onze tuin. En ook niet 1 kat maar wel 3 of 4 verschillende soorten. Jan vertelde al dat hij iets wilde kopen tegen die beesten. We hadden al een keer koffiedik in de tuin gegooid maar dat hielp niks. Bij de Action zag ik toevallig kattenschrik staan en ik dacht, meenemen!

Strooien maar

“Mooi! Ik ga het gelijk in de tuin gooien.” Oké ik zal eerlijk zijn, Jan zei niet letterlijk gooien maar dit gebeurde dus wel. Het was lekker warm, weinig vocht in de lucht, een redelijk windje en Jan strooide als een ware wannabe zwarte Piet het kattenkruid in de tuin. Maar echt handenvol hè! Ik stond een meter of 5 er vanaf en ik ging bijna over mijn nek van de geur. Gatsiedarrie! Snel naar binnen.

Geen succes!

Het was heerlijk weer en die middag ging ik in de hangmat liggen in ons mooie tuintje. Het duurde niet lang en de stank drong mijn hersens binnen. Half kokhalzend (oké klein beetje overdreven) rende ik naar binnen. Ook later toen ik de was even van de lijn haalde, inmiddels wel 6 uur later drong die kotsende geur weer binnen. Blegh! Is het een keer lekker weer, moet ik alsnog binnen zitten.

Kattenschrik, mensenschrik

Uiteindelijk kun je moeilijk doen, maar het spul werkt wel. Geen kat meer gezien in onze tuin! Je kunt zelf ook niet meer in de tuin zitten maar katten? Nee, nergens meer.

25 Comments

 1. Hoi,
  Wij zijn een kinderdagverblijf en hebben een buurvrouw met (jawel) 30 katten!
  Geloof me, zelfs met een net o er de zandbak, slaagden ze nog erin om de behoefte daar te doen..
  Ik las ergens dat zwarte peper hielp. We hebben dan rondom de tuin en het terras zwarte peper gestrooid.
  En wonder boven wonder… Het werkt!
  Ze zijn nu ( een jaar later ondertusden) niet meer gekomen!
  We strooien elke 2 maand eens rondom de tuin, nooit binnenin want daar spelen de kids..

  1. O serieus? Leuk zo’n buurvrouw :p

 2. Zwarte peper rondom de tuin strooien. Helpt echt! Ik spreek uit ervaring!

 3. Misschien handig om de gebruiksaanwijzing te lezen, heb het zelf ook en je moet echt een theelepeltje per keer gebruiken. 😜

  1. Ja echt hoor! Hier ook flink gestrooid en idd rennend naar binnen 🤢 daarna eens op t pakje gaan lezen 🙈😅 #lekkerlomp

 4. Kattenschrik van nul en generlij waarde katten zij er gek op

 5. Wat een onzin, werkt prima!!

 6. Het help perfect👍
  Jammer ik zie het niet meer bij de action staan, wie weet waar het nog te koop is.
  Een beetje te strooien is al voldoende SUPER 👍

  1. Ik durf niet te zeggen waar het te koop is. Hopelijk is het snel terug.

  2. Het is weer te koop bij de action !

  3. Het kattenschrik is te koop bij tuincentra maar 2x zo duur als bij de Action. Sommige winkels hebben het nog wel.
   Geur is inderdaad sterk!!

   1. Vandaag 2 pakken gekocht bij Action, dus het is er weer

  4. Is nog steeds te koop bij de Action…alleen van April tot September te koop

  5. Vandaag 2 pakken gekocht bij Action, afdeling tuin en dier

 7. ook lomp he om zoveel te sroeien in de tuin

 8. Deze “kattenschrik” heb jk eigenlijk gekocht omdat we heel veel vogels in onze tuin hebben waar af en toe een kat naar zit te kijken..
  Ik vraag me dus af of het niet gevaarlijk voor vogels is.

  1. Ik heb daar net in nederland 2 dozen katteschrik gekocht omdat wij last van katten
   Maar nu zoals ik hier allemaal lees durf ik zo goed niet meer
   Ik heb zelf wel 2 honden is het daar dan niet gevaarlijk voor

 9. Heb net vanmiddag n pak Kattenschrik gekocht bij de Action bij mij in Apeldoorn.
  Ben dus heel benieuwd of t echt werkt. T ruikt wel sterk ja maar je hebt maar heel iets nodig!! Dom om zomaar n heleboel gelijk te strooien!! De gebruiksaanwijzing staat niet voor niets op de verpakking!! 😜

 10. Katte schrik van de Action werkt prima. In een doosje zitten twee zakjes. Voor een tuin van 60m2 is één zakje al voldoende om de katten weken weg te houden. Strooi het op die plekken waar de katten graag komen omdat er aarde is waar ze kunnen poepen zoal in een kattenbak. Het is natuurlijk onzin om er maar lustig op los te strooien om daarna zelf over de nek te gaan.

  1. Ik heb ook ca 4 katten ongewenst in en om huis. Ja ook in huis, als garage open staat zeiken ze tegen mijn auto!!!
   Ben het dan ook spuug zat!! Eigenaresse doet er niets aan!!
   Ze maken van hun probleem mijn probleem. Ik vind het vette aso’s.. ze gaan spijt krijgen!!!!!!!

   1. De eigenaren moeten spijt krijgen en niet de arme dieren.
    Hier zelfde probleem maar vooral met honden.
    Opsparen en lekker voor hun deuren gooien als je weet waar ze wonen.

 11. een mens- en katten hatende overbuurvrouw buren heeft een pak kattenschrik korrels in mijn geveltuintje gestrooid omdat daar wel eens een zeer geliefde buurtkat ligt te slapen waar overigens niemand last van heeft integendeel
  de stank is walgelijk zit tot in mijn huis en ik heb er zware maagpijn van en keel- en oog iritaties van
  dus ik ben er letterlijk behoorlijk ziek van
  wat kan ik als neutralisatie gebruiken voor de gore spul in mijn geveltuintjes??
  water blijkt niet te helpen
  en voor mijn gezondheid ? wat kan ik in dit geval juridisch ondernemen ?
  wie is thuis in deze materie en kan mij advies geven ?bv wat zijn mijn rechten?
  want de politie doet er verder niets mee

 12. mijn zeer gezonde en geliefde buurtkat die weggepest is door een aantal treiteraars met een overdaad aan kattenschrik
  en is eenhelf jaar later aan een tumor overleden
  mogelijk agv kattenschrik
  kattenschrik is een chemisch kattenbestrijdings middel

  gebruik beter zwarte peper als u katten weg wilt houden uit uw tuin
  dat is tenminste echt natuurlijk

  natuurlijk dat is die commerciele chemische kattenschrik echt niet
  ecostyle is misleidend
  en is puur chemisch
  alle zg ecostyle kattenschrik is chemisch en mogelijk ziekmakend voor mens zelf en het dier

 13. Heb nieuwe buren die 14 katten mee namen. Dierenbescherming kwam er enkele weghalen maar er zijn er nog 4 die nu los lopen. Heb zelf de schutting met hun verhoogd maar ze kunne nog steeds komen via het dakje van hun serre. Smeerde er al een soort bio Vicks vaporub op maar het helpt niks. De katten moeten het toch aan hun poten hebben want betrapte er 1 die op het dakje klom en er vol in stapte maar hij komt nog even vrolijk. Het zijn ook aso’s die zich niks aantrekken van de rest van de wereld. Heb al zoveel gedaan maar het helpt niet. Ze hebben mijn serre al kapot gesprongen, het dak was ingezakt en kan elke 2 dagen overal stront scheppen. De stukken grond die braak liggen worden gebruikt als moestuin, en ja hoor, dat kan ik ook al opgeven. In oktober kon ik ook al heel mijn perk wortelen en bietjes in de compostbak gooien, lekker als er overal kattenstront door geharkt zit! Nu staan mijn kiemplantjes al te schieten die straks opnieuw in de moestuin bedden kunnen… Ben al bang. Zou nog vaseline willen mengen met eucalyptus olie en dat op het dakje smeren maar het dakje doet dienst als regenwater opvang voor mijn moestuin… Het stinkt hier op sommige hoekjes enorm naar kattenpis, net waar de picknick tafel staat…. Zou nog van die plastieken spijkermatten willen leggen maar die zijn zo duur, hun hebben alleen de deur open te doen om kattenbak vulling uit te sparen!!!!!! Heb mijn vogelvoerplek ook al op gegeven want vond al vaak bewijs van een vangst, zelfs een half opgegeten duif!!!!! Mensen beseffen niet wat voor overlast katten maken, ben mijn serre al kwijt, mijn winteroogst, mijn terras, vogeltjes spotten ook al over.. Heb zelf nog 1 kat die de tuin nooit uit gaat, hij is nu bang om de tuin in te gaan. Nooit gedacht dat ik zo’n hekel aan katten zou krijgen, was altijd zelfs boos op mensen die katten haatten..
  Moest het gewoon even van me af schrijven…!!!!!!

 14. Zijn er ook mensen die klachten hebben van buren na gebruik van kattenschrik. Ik ben al 4 dagen aan het poetsen maar de geur gaat niet weg, welk schoonmaakmiddel ik ook gebruik. mijn buren zijn erg boos. Begrijpelijk want de stank is ongelooflijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.