Is een shampoo bar ook geschikt voor kinderen?

Ken je de shampoo bar al? Ik testte of de shampoo bar ook geschikt voor kinderen is en vertel je er meer over.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is eigenlijk een blok shampoo. Ik hoor je denken, waar is dat goed voor? Wil je iets bijdragen aan het plasticprobleem? Dan is dit een goed begin. De bars vragen niet om een plastic verpakking en 1 bar staat al snel gelijk aan 3 flessen shampoo. Zo kun je op een simpele manier bijdragen aan het milieu. Ik kende al de ‘gewone’ zeepblokken, die gebruik ik ook al een tijdje, maar dat ze ook in shampoo’s en conditioners bestaan dat wist ik niet. Ik was dan ook wel benieuwd en vroeg me vooral ook af of een shampoo bar ook geschikt voor kinderen is.

Bestellen

Bij het bestellen vroeg ik maar even advies. De shampoo bar Rozemarijn leek mij wel geschikt. Het is een bar die geschikt is voor de gevoelige hoofdhuid. Na even gevraagd te hebben bleek dat deze prima geschikt is voor kinderen. Met een bewaarbakje er bij was de bestelling compleet. Volgens mij zijn bijna alle bars wel geschikt voor kinderen en is het voor een kwestie van smaak.

Da’s snel

Ik had het niet verwacht maar de volgende dag had ik de artikelen al in huis. Goed om te zien dat ze ook bij het verpakken rekening houden met het milieu. Bij het verpakken is geen plastic gebruikt. De bar zelf voelde zacht aan en was wel een beetje zoals ik had verwacht. Ik was bang dat de bar vooral naar Rozemarijn zou ruiken en je na het wassen het idee hebt dat je een soort kruidenmix op je haar hebt gestrooid maar dat was gelukkig niet het geval.

De test

Ik was wel benieuwd eigenlijk naar de test. Ik maakte mijn handen nat en maakte Gijs’ haar alvast een beetje vochtig. Met de shampoo bar wreef ik over Gijs’ haar. Het schuimde behoorlijk. Even er in masseren en uitspoelen maar. Gijs vond het allemaal prima. Ja, het uitspoelen is hier wel altijd een dingetje maar verder geen klachten gehoord. Mijn conclusie? Prima shampoo, niks mis mee!

Voordelen en nadelen van de shampoo bar

Voordelen
  • Plastic vrij en daarom een duurzamere keus
  • Gaat tot 80 wasbeurten mee
  • Dierproefvrij
  • Makkelijk online te bestellen
  • Ruimtebesparend – handig voor op vakantie bijvoorbeeld
Nadelen
  • Voornamelijk online te koop, je kunt niet even in ‘real life’ vergelijken
  • Voor de curlies onder ons – enkele zijn maar CG
  • Onder de €50,- betaal je verzendkosten

Zelf ben ik zeker enthousiast. Mijn man gaat hem ook gebruiken en de shampoo bespaart in de koffer op vakantie dus zeker een hoop ruimte. Persoonlijk ben ik heel benieuwd naar de body bars, als mijn eigen zeepblok op is wil ik die graag eens proberen.

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.