Door Marjolein: Een nieuw avontuur

Elke maand neemt Marjolein ons mee in haar leven met haar vriend en haar dochtertje. Ze gaat beginnen aan een nieuw avontuur op werkgebied en vertelt er vandaag over.

 

 

Let the adventure begin

Ik verveel mij niet, maar ik wil iets doen. Het kriebelt al een geruime tijd. Ik deel dit met mijn vriend en hij zegt dan ook letterlijk: ‘Als jij graag weer naar school toe wilt, dan moet je dat doen’. Ik sta achter je keuze, welke het ook zal zijn.’ De woorden zijn zo fijn alleen ik doe er opdat moment niets mee. Met die woorden ver in mijn achterhoofd zijn we nu ruim een jaar verder. Als de meivakantie nadert begin ik hem weer te knijpen. Ik heb, sinds ik klaar ben met pabo, ieder jaar bij elke werkgever nog een jaarcontract gehad. Ieder jaar is het maar weer afwachten of de school je nog kan ‘gebruiken’. Ik wacht weer af, maar aan de ene kant voelt dat niet goed. Nu ik een gezin heb, wil ik zekerheid. Ik ben 29 (toen nog) en nu inmiddels 30 jaar. Vastigheid zegt ook niet alles, maar het voelt toch net iets prettiger. Op de school waar ik nu 2 jaar werk zijn er vacatures, ik reageer, mag op gesprek komen, maar krijg geen vast contract. Van de 16 sollicitanten, waaronder collega’s, kregen 3 collega’s een vastcontract. Misschien wel een jaarcontract? Het duurt en duurt. Tja, ik ga daar niet op wachten.

 

Solliciteren

Ondertussen solliciteer ik mij de ronde. Ik mag bij twee scholen op gesprek komen. Ik had een open sollicitatiebrief gestuurd, niet wetende dat ze ook studenten zochten die een Master opleiding willen volgen. Ik word er op geattendeerd door iemand met wie ik mailcontact heb van de stichting. Wow, ik zie mijn kans. JAAA, vol enthousiasme reageer ik en ga het gesprek aan. 2 dagen later krijg ik een mailtje of ik voor een twee gesprek langs wil komen. Ik vol zenuwen en helemaal happy. Het tweede gesprek ging ook goed. Nu is het wachten. En wachten duurt lang. Na het weekend zit ik in de pauze te eten samen met mijn klas. Ik checkte bij toeval mijn mail en daar stond het. JE BENT AANGENOMEN. Meteen een vast contract onder de voorwaarden dat ik een Master opleiding zou gaan volgen. Dolgelukkig dat ik opdat moment was. Ik ga een Master volgen, een richting waarin ik mij in het onderwijs nog meer wil verdiepen en mij in wil specialiseren.

 

 

Gedragsspecialist

Ik heb gekozen voor de Master gedragsspecialist. Ik werk in het onderwijs en de laatste tijd zijn er veel kinderen met een ‘speciale behoefte’. Kinderen die in het reguliere basisonderwijs zich niet uit de voeten kunnen komen gaan vaak naar een speciale school. In de klas worden ze als ‘lastig’ gezien. Voor mij zit daarin de uitdaging. Ik weet, sinds in de pabo heb afgerond eind 2013, wat ik wel en vooral niet wil. Na alles te hebben laten bezinken, gaat er nog maar één ding door mijn hoofd. Hoe ga ik mijn studie combineren met thuis? Via insta volg ik een aantal studerende mama’s die voltijd of deeltijd studeren. Op instagram heb ik contact gezocht. Ik weet namelijk totaal niet wat mij te wachten staat en dat vind ik het spannende eraan. Ik hou er van om bepaalde dingen te weten. Dit moet ik gewoon maar op mij af laten komen.

 

Hoe zal het gaan?

Hebben jullie tips? Ik lees ze graag. De zomervakantie is nu weer ten einde. 6 weken lang heb ik thuis genoten van veel leuke dingen samen met Lauren en mijn vriend. Even bijkomen van het afgelopen jaar wat een heftig, druk jaar is geweest. Maandag start voor mij het nieuwe schooljaar, een nieuwe groep, een klas vol met kids die ik niet ken. Ik heb ze eventjes gezien tijdens de kennismakingsochtend. Ik vind het spannend, maar kijk er naar uit. Woensdag zal mijn eerste lesdag zijn. Voor de vakantie heb ik tijdens het intakegesprek al nummers uitgewisseld met een studiegenootje. We gaan allemaal, maar eens zien hoe dat gaat lopen. In de volgende blog kan ik vertellen hoe de eerste maand is verlopen. Ook kan ik dan vertellen hoe het gaat met onze verbouwing. JA, wij beginnen deze maand ook nog eens aan een grote verbouwing bij de woonkamer. We zijn al sinds juni bezig met Lauren haar nieuwe slaapkamer, maar door het warme weer van de afgelopen twee maanden heeft dat even stil gelegen. Voor foto’s kun je altijd een kijken nemen op mijn instagram-account. Liefs Xx Marjolein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.